Max Verstappen
 NICOLAS TUCAT Afp
FORMULA 1

Verstappenu kvalifikacije VN Francuske, Hamilton priznao da Red Bull izgleda bolje

Nizozemac je na trkalištu Paul Ricard osigurao "pole position", svoj drugi ove sezone
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 19. lipanj 2021. 17:28

Kako sezona više odmiče sve realnije obrise poprimaju prijetnje Red Bulla da bi doista mogli skinuti Mercedes s trona. Drugim riječima, da Max Verstappen može baciti rukavicu izazova Lewisu Hamiltonu u borbi za naslov prvaka.

Nizozemac je na trkalištu Paul Ricard, gdje će se u nedjelju sa startom u 15 sati voziti sedma utrka sezone, VN Francuske, osigurao "pole position", svoj drugi ove sezone, odnosno prvi nakon onog na otvaranju sezone u Bahreinu. I još jednom "pokazao zube" Englezu u Mercedesu...

- Dobar smo posao napravili, ali trebamo to oploditi na utrci i pokušati nadoknaditi izgubljenih 25 bodova iz Bakua - rekao je Verstappen referirajući se na prošlu utrku u kojoj je imao pobjedu u džepu, ali četiri kruga prije cilja zbog puknuća gume završio je u zidu.

Hamilton je, pak, priznao da Red Bull izgleda bolje i, što je puno važnije, da je brži trenutačno, no uzda se da bi neki strateški trik ili eventualna kiša, koja je najavljena kao mogućnost, mogla okrenuti sreću na Mercedesovu stranu.

STARTNI POREDAK: 1. Verstappen (Red Bull), 2. Hamilton (Mercedes), 3. Perez (Red Bull), 4. Bottas (Mercedes), 5. Sainz (Ferrari), 6. Gasly (AlphaTauri), 7. Leclerc (Ferrari), 8. Norris (McLaren), 9. Alonso (Alpine), 10. Ricciardo (McLaren), 11. Ocon (Alpine), 12. Vettel (Aston Martin)...

Linker
19. travanj 2024 02:21