Fabio Quartararo, Francesco Bagnaia i Enea Bastianini
 ANDREAS SOLARO Afp
VELIKA NAGRADA SAN MARINA

Bagnaia premoćno slavio u MotoGP, Raul Fernandezu pobjeda u Moto2, Dennisu Foggiju u Moto3

Bagnaiju je ovo već druga pobjeda zaredom nakon što je prošlog tjedna slavio u Alcanizu
Piše: HinaObjavljeno: 19. rujan 2021. 13:48

Talijan Francesco Bagnaia (Ducati) pobjednik je utrke Svjetskog prvenstva u motociklizmu za VN San Marina na stazi u Misanu u elitnoj klasi motoGP.

Bagnaiju je ovo već druga pobjeda zaredom nakon što je prošlog tjedna slavio u Alcanizu.

Francuz Fabio Quartararo (Yamaha) bio je drugi, a Talijan Enea Bastianini treći.

Nije se puno promijenilo na vrhu sezone, Quartararo i dalje ima veliku prednost, ali Bagnaia mu se opet približio novom pobjedom. Francuz sada ima 234 boda, a Talijan 186.

Sljedeća utrka u najjačoj klasi bit će 3. listopada u Austinu u Teksasu.

image
Raul Fernandez
ANDREAS SOLARO Afp

Španjolac Raul Fernandez pobijedio je u kategoriji Moto2 na VN San Marina, 14. etapi svjetskog prvenstva, a drugo je mjesto zauzeo Australac Remyja Gardnerja koji je i dalje vodeći i ukupnom poretku, dok je pobjedu u Moto3 odnio Talijan Dennis Foggia.

Kao i u Aragonu prošli tjedan, dvadesetogodišnji Fernandez, drugi u ukupnom poretku, je bio brži od Gardnera. To mu je šesta pobjeda u prvoj sezoni u Moto2. Zaostaje 34 boda za svojim momčadskim kolegom Gardnerom četiri utrke prije kraja prvenstva. Obojica će sljedeće godine voziti u MotoGP u momčadi KTM-Tech3.

Foggia (Honda) je pobijedio u moto3 i to mu je peta pobjeda u karijeri i četvrta ove sezone koja mu je donijela skok na drugo mjesto u ukupnom poretku.

Iza Foggie, koji je iskoristio pad Romana Fenatija, našli su se njegovi sunarodnjaci Niccolo Antonelli (KTM) i kao treći Andrea Migno (Honda).

Iako je zauzeo sedmo mjesto Španjolac Pedro Acosta (KTM) je zadržao vodeću poziciju sa 210 bodova, 42 više od Foggie i Španjolca Sergia Garcie koji su na drugom i trećem mjestu (168 bodova).

Linker
26. travanj 2024 01:32