Tom Walsh i Joe Kovacs
 INSTAGRAM/JOE KOVACS
USUSRET MEMORIJALU

Zvijezde u Zagrebu: Kovacs je jedva dočekao omiljeni kebab, a Walsh je morao platiti

U glavni hrvatski grad počeli su dolaziti atletičari koji će nastupiti na tradicionalnom mitingu
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 11. rujan 2021. 21:00

Zvijezde koje će u ponedjeljak i utorak nastupiti na 71. Memorijalu Borisa Hanžekovića u velikom su broju tijekom jučerašnjeg dana počela stizati u Zagreb. Najviše ih je došlo iz Züricha gdje je u srijedu i četvrtak održano finale Dijamantne lige. Dio atletičara iz Švicarske je krenuo izravno u Zagreb, a dio će prije toga svratiti i do Berlina koji je u nedjelju domaćin vrlo jakog mitinga.

Sedam dijamanata

Na Hanžekovićev memorijal dolazi ukupno sedmero friških osvajača Dijamantne lige. To su Ryan Crouser (bacanje kugle), Daniel Stahl (bacanje diska), Devon Allen (110 m prepone), Christine Mboma (200 metara), Tobi Amusan (100 m prepone), Valarie Allman (bacanje diska) i Francine Niyonsaba koja je u Zürichu pobijedila na 5000 metara, a u Zagrebu će trčati 2000 m. Disciplina je to koja se ne trči često, ali je uvrštena u program Hanžekovićeva memorijala jer će se u njoj ciljano napadati svjetski rekord (5:23.75). A upravo je Niyonsaba, atletičarka iz Burundija, nekadašnja svjetska i olimpijska doprvakinja na 800 metara, jedna od kandidatkinja za taj pothvat.

image
Tom Walsh, Joe Kovacs i Filip Mihaljević
INSTAGRAM/ZAGREB MEETING

Zanimljivo je jučer bilo i pored Gradskih fontana gdje će se u ponedjeljak, dan prije glavnog programa, već po tradiciji održati natjecanje u bacanju kugle. Iako glavna “faca”, svjetski rekorder i olimpijski pobjednik Ryan Crouser, tek danas dolazi u Zagreb, njegovi su se konkurenti dobro zabavljali tijekom treninga. Glavni šoumen je, dakako, bio svjetski prvak Joe Kovacs, pala je i oklada tko će dalje baciti, a ulog je bio kebab. Omiljena Kovacseva hrana u Zagrebu. Dobro upućeni izvori su nam šapnuli da ih je prošle godine pojeo - devet! Jer je bio malo gladan.

image
CROPIX

U dobroj zafrkanciji pored Fontana sudjelovao je i hrvatski rekorder Filip Mihaljević, a gubitnik je u priči o kebabima ispao bivši svjetski prvak i četverostruki pobjednik zagrebačkog mitinga, Novozelanđanin Tom Walsh. Sudeći prema Kovacsevoj objavi na Instagramu, Walshu ni hitac preko 22 metra nije bio dovoljan da izbjegne plaćanje kebaba, a pošteni Novozelanđanin je svoju obvezu vrlo brzo i ispunio.

Klinci na Jarunu

U nedjelju će se, dodajmo i to, kao jedan od popratnih događaja Hanžekovićeva memorijala održati i atletski Kids’ Day. Od 10 do 18 sati na RSC Jarun, kod polivalentnog igrališta uz Malo jezero, djeca svih uzrasta će se moći upoznati s atletikom te uz trenere AK Dinamo-Zrinjevac učiniti prve trkačke, bacačke i skakačke korake.

image
CROPIX

Glavni dio programa bit će od 11 do 14 sati, a točno u podne počinje utrka roditelja na 30 metara. Deset najbržih roditelja za svoje će dijete osvojiti besplatnu jednomjesečnu članarinu za treniranje u poznatoj Atletskoj školi Dinamo-Zrinjevac. Za svako dijete koje će sudjelovati na Kids’ Dayu organizatori su pripremili i posebno priznanje.

image
CROPIX

Na Jarunu će od 11 do 17 sati biti postavljen i “ticket corner” na kojem će se moći kupiti ulaznice za miting koji se održava u utorak s početkom u 17.30 sati na atletskom stadionu Mladost uz Savu.

Linker
28. travanj 2024 22:07