Zlatan Ibrahimović

 AA/ABACA/ABACA PRESS/PROFIMEDIA
ATLETIČAR NAKON NOGOMETAŠA

Zlatan Ibrahimović ‘odrekao se‘ titule najboljeg i prepustio ju sunarodnjaku: ‘On čini velike stvari‘

Na Olimpijskim igrama u Parizu Duplantis je osvojio zlatnu medalju, kao i tri godine ranije u Tokiju
Piše: HinaObjavljeno: 24. rujan 2024. 11:55

Bivši napadač Milana i kapetan švedske nogometne reprezentacije Zlatan Ibrahimović pozvao je svjetskog rekordera u skoku s motkom Armanda Duplantisa na nedjeljni milanski derbi između Milana i Intera te mu prepustio titulu najboljeg švedskog sportaša.

"Sada kada sam završio s igranjem nogometa, netko mora preuzeti moju ulogu i učiniti velike stvari za Švedsku, a to je ono što Armand radi uvijek iznova, jer on je fantastičan predstavnik zemlje", rekao je Ibrahimović nakon utakmice.

image

Armand Duplantis

SERGEI GAPON Afp

Na tribinama su uz Ibrahimovića sjedili zaručnica svjetskog rekordera u skoku s motkom Desire Inglander i svjetski rekorder u utrci na 400 metara s preponama Norvežanin Karsten Warholm, kojeg je Duplantis 4. rujna pobijedio u egzibicijskoj utrci na 100 metara u sklopu Turnir Dijamantne lige u Zürichu.

Ibrahimović (42) je za reprezentaciju Švedske nastupio 122 puta i zabio 62 gola. Karijeru je završio u lipnju prošle godine, a sada je viši savjetnik u upravi Milana.

Na Olimpijskim igrama u Parizu 24-godišnji Duplantis osvojio je zlatnu medalju, kao i tri godine ranije u Tokiju, te popravio vlastiti svjetski rekord na 6,25 metara.

Linker
02. listopad 2024 14:57