Sara Kolak

 GORAN MEHKEK Cropix
ODLIČAN HITAC

Sara Kolak ovo na Mladosti nije napravila pet godina: ‘Borila sam se do kraja, sad se veselim godišnjem‘

Ova nam je godina vratila sjajnu Saru koja opet baca daleko
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 08. rujan 2024. 19:48

Sara Kolak nakon dugo je vremena vratila na Hanžekovićevom memorijalu status kakav zaslužuje - status zvijezde i jedne od favoritkinja u bacanju koplja. Olimpijska pobjednica iz Rio de Janeira na Mladosti je prije pet godina bacila 66,42 i postavila rekord mitinga, a kako ju je u idućim godinama pogodila kriza rezultata, ni u Zagrebu više nije blistala i njezino koplje više nije letjelo preko 60 metara.

Ova nam je godina, međutim, vratila sjajnu Saru koja opet baca daleko. Na Igrama u Parizu postolje joj je pobjeglo “za dlaku”, ostala je na četvrtom mjestu, ali njezini hici u kvalifikacijama (64,57) i finalu (63,40) potvrdili su da je Ludbrežanka opet na dobrom putu. Pokazala je to i u nedjelju kada nije bila na pariškoj razini, ali se vratila na daljine 60+, te sa 60,23 i zauzela treće mjesto u jakoj konkurenciji.

- Uvijek može biti i bolje, ali drago mi je da sam se borila do kraja i da sam sezonu završila bolje nego što sam krenula u nju. Baš sam uživala, publika je bila super, a drago mi je i da smo bile u glavnom programu i da su nas ljudi mogli gledati na televiziji. Veselim se godišnjem da se malo odmorim, ali jedva čekam da krenemo raditi i da se počnem pripremati za iduću sezonu jer se odlično osjećam i vidim napredak - rekla se Sara.

Briljirala je u nedjelju Srpkinja Adriana Vilagoš, dvostruka europska doprvakinja, koje je pobijedila uz novi nacionalni rekord (65,64), a imala je još tri hica preko 63 m.

Sjajna je stvar što smo u ovako jakoj konkurenciji imali prilike gledati i našu malu-veliku zvijezdu, 17-godišnju Vitu Barbić, europsku mlađejuniorsku (U-18) prvakinju. Na mjestu na kojem je još do prije 2-3 godine skupljala autograme svjetskih zvijezda, sada je i sama bila dio tog društva, te s najboljim rezultatom sezone (55,34) zauzela sedmo mjesto.

Linker
08. rujan 2024 19:48