Marko Todorov / CROPIX
SVE JE PODREĐENO RIJU

'NEĆU DRAMITI, IGRE SU IPAK BITNIJE' Najbrža Hrvatica zbog ozljede propušta Europsko prvenstvo

Piše: Kristina DominkovićObjavljeno: 28. lipanj 2016. 13:00

Nakon što je tim Blanke Vlašić potvrdio kako naša najbolja visašica neće nastupiti na Europskom prvenstvu u Amsterdamu sljedećeg tjedna (6. - 10. srpnja), hrvatski atletski tim ostao je bez još jednog jakog imena za put u Nizozemsku.

Svoj nastup otkazala je i najbrža Hrvatica svih vremena, preponašica Andrea Ivančević (31), pa je Hrvatska ostala na 11 atletičara s normom za EP.

- Ozlijeđena sam - tužno će Andrea.

- Ne znam odakle uopće da krenem nabrajati. Na prvom natjecanju sezone, u Pragu, zadobila sam rupturu lista, onda je došla i ruptura mišića stražnje lože... Sada sam dosta bolje, skoro pa dobro, ali neću se uspjeti spremiti za Amsterdam da budem u stanju u kakvom sam htjela. Da mogu izdržati maksimalno tri utrke i boriti se za medalju.

Uskoro povratak

A Andrea je definitivno bila konkurentica za velike stvari u Amsterdamu. Ona je prije tri mjeseca na Svjetskom dvoranskom prvenstvu u Portlandu bila četvrta na 60 m prepone, milimetar ju je dijelio od medalje koja se lako mogla dogoditi sljedećeg tjedna na 100 m prepone.

- Radije ću ozdraviti sada i nastaviti pripreme za Olimpijske igre u Riju. To je puno bitnije. Ovako samo mogu riskirati i pogoršati stanje. Užasno mi je žao što neću ići u Amsterdam, ali kaj sad da radim. Što je, tu je. Nije sezona gotova. Neću dramiti sada. Igre su ipak bitnije. Potrudit ću se tamo se dokazati.

Hoće li uopće imati koju utrku uoči Rija za koji ima norme i na 100 m i na 100 m prepone?

- Nadam se da hoću. Plan je da za tri tjedna trčim na natjecanju u Szekesfehervaru.

Na natjecanju na kojem je prošle godine istrčala nacionalni rekord na 100 m prepone (12.87).

- Tamo sam prvi put trčala ispod 13 sekundi, ta staza mi je donijela preokret u životu, voljela bih opet tamo trčati. Sada sam opet krenula jako trenirati, vidjet ćemo još kada počnemo s preponama jesam li što izgubila zbog ozljede. Treniram ja čitavo ovo vrijeme, ali po prilagođenom programu.

Tužna je, koliko god se trudi to prikriti. Svjesna je da je u Amsterdamu mogla napraviti velike stvari. Ali, svakako je pametnije preskočiti ga, a ne da našu najbolju sprintericu opet moramo gledati u suzama...

Linker
22. rujan 2024 20:37