OSRAMOĆENI BICKLIST

Arbitražni sud u Teksasu naredio Armstrongu da vrati 10 milijuna dolara bonusa

Predsjednik i osnivač tvrtke SCA Promotions Bob Hamman izrazio je zadovoljstvo zbog odluke te još jednom ponovio koliku štetu je pretrpio imidž tvrtke zbog Armstronga
Piše: Ivan ZrinjskiObjavljeno: 16. veljača 2015. 20:41

Arbitražni sud u Teksasu naredio je Lanceu Armstrongu da vrati 10 mlijuna dolara koje je dobio od tvrtke SCA Promotions na ime isplaćenih bonusa za osvajanje titula na Tour de Franceu, prenosi američki portal Blecaher Report.

Odluka sada ide u ruke sucu koji mora potvrditi presudu arbitražnog suda. SCA Promotions zatražio je to dodatno osiguranje iz straha da se Armstrong neće pokoriti odluci arbitražnog panela i platiti kaznu.

Predsjednik i osnivač tvrtke SCA Promotions Bob Hamman izrazio je zadovoljstvo zbog odluke te još jednom ponovio koliku štetu je pretrpio imidž tvrtke zbog Lancea Armstronga. Inače, ta ista tvrtka je 2004. godine platila Armstrongu 7,5 milijuna dolara odštete iz razloga što su mu odbili dati bonus zbog sumnji u korištenje dopinga.

Kasnije se pokazalo da je beskrupulozni Armstrong doista koristio famozni EPO te mu je nakon 'srcedrapajućeg' priznanja oduzeto svih sedam naslova pobjednika Tour de Francea. Pravda možda jest spora, ali je dostižna.

Linker
30. lipanj 2024 12:35