foto: regate.com.hr
JEDRENJE

Arapov i Kuret prvaci RH

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. studeni 2015. 12:44

Mate Arapov i posada iz splitskog Mornara na krstašu Nube u kategoriji jedrilica dužim od 12 metara, te Karlo Kuret s posadom splitskog Labuda na brodu 'One' u kategoriji manjih jedrilica (do 12 metara) pobjednici su ORC Prvenstva Hrvatske koje se tri dana održavalo u akvatoriju Vodica. Mate Arapov obranio je lanjsku titulu ORC državnog prvaka u u kategoriji većih jedrilica, ostvarivši na ovoj vodičkoj regati pet pobjeda u sedam održanih štap jedrenja. Karlo Kuret, pak, do titule prvaka Hrvatske u jedrenju došao je slaveći u tri plova te osvojena tri druga mjesta.

- Dobro pripremljen brod i uigrana posada razlog su naše uvjerljive pobjede i još jedne titule državnog prvaka. Iskreno, nismo se nadali ovako laganoj pobjedi jer je konkurencija bila vrlo jaka – kazao nam je skiper Mate Arapov.

Poput njegovog sugrađanina jednako uvjerljiv u kategoriji manjih jedrilica bio je pobjednik Karlo Kuret.

- Ne sjećam se kada smo zadnji put jedrili ovako lijepu regatu. Sve se poklopilo, dobri uvjeti i dobra atmosfera na regati. Svaki plov bio je tijesan, baš smo guštali. Uglavnom vrhunska regata i odlični uvjeti u Vodicama – rekao je Karlo Kuret.

U dvije kategorije ORC Prvenstvo Hrvatske okupilo je 20 krstaša sa ukupno 150 jedriličara i jedriličarki. Kako je riječ o Otvorenom prvenstvu ono je imalo i međunarodni karakter. Posada iz Slovačke i skiper Alexander Sako na jedrilici 'El Solete' osvojili su drugo mjesto u kategoriji većih jedrilica. No, Slovaci su imali dodatnog razloga za slavlje, jer su nakon ove vodičke regate postali ukupni pobjednici ORC Kupa Hrvatske. Naime, nakon pet prethodno održanih regata u Hvaru, Zlarinu, Zadru, Šibeniku i Splitu, s rezultatima vodičke regate Prvenstva Hrvatske slovačka posada i skiper Sako osvojili su najviše bodova u natjecanju za pehar Kupa Hrvatske.

Odličan domaćin i organizator bio je vodički JK 'Tijat' pod 'kapom' Hrvatskog jedriličarskog saveza.

- Zahvaljujem se svim sudionicima i nadam se da su podjednako uživali na kopnu i na moru. Pozivam ih na našu noćnu pučinsku regatu Vodice – otok Jabuka – Vodice u dužini 110 nautičkih milja koja će startati po 13. put navečer u petak 13. studenog – kazao je Stanko Skočić, predsjednik vodičkog Tijata.

Jedrilica Nube:

Mario Malenica, Elko Mrduljaš, Marko de Micheli Vitturi, Vjeko Kragić, Ivan Bura, Toma Višić, Nikola Prlenda, Diego Zanco, Filip Jurišić i Mate Arapov - kormilar.

Jedrilica One:

Ivan Kuret, Dominik Perković, Bogoslav Bugarin, Toni Bušić, Boris Bakotić i Karlo Kuret - Kormilar.

Linker
24. rujan 2024 11:12