ŠIROKI - PARTIZAN

Široki može dobiti samo ludom šuterskom večeri, Partizan i dalje izgleda i igra sjajno

Koliko će se Partizan brzo prebaciti s razine na kojoj je igrao prethodne utakmice protiv Maccabija, Charleroia i Reala, toliko će dugo Široki biti u prilici. Beograđanima treba skinuti kapu, jedan je od najjačih klubova regije, koji pametnom politikom uspijeva ostati konkurentan bogatoj Europi iz godine u godinu.
Piše: Danijel BračunObjavljeno: 13. studeni 2011. 12:17

U Široki Brijeg dolaze nakon 80:79 pobjede protiv Reala, te druge u 17 međusobnih okršaja s velikanom, ali treba naglasiti da će Partizan opet biti bez Milana Mačvana koji do siječnja nema pravo nastupa u ABA ligi.

- Svaku utakmicu shvaćamo ozbiljno, sami sebi pravimo opterećenje, uz ono koje javnost stvara, jer smo već godinama najbolji u Srbiji i regiji - ponosno će reći trener Jovanović uoči dolaska u Hercegovinu.

- Lako je trenerima naših protivnika, protiv Partizana svoje igrače ne trebaju posebno motivirati.

Što se tiče današnjeg protivnika, rekao je slijedeće…

- Široki gaji prepoznatljiv stil i sistem. To je jedan od najtežih domaćih terena u ligi, otvorili su sezonu vrlo dobro i sve tri pobjede ubilježili u Sloveniji. Igraju brzu košarku, s dosta šutova za tri, na prvom su mjestu po pogođenim tricama.

Partizan u ABA ligi ima prednost u reketu protiv svih sastava, a protiv Širokog će to posebno biti izraženo. Hercegovci su tanki s centimetrima i kilogramima, a danas im dolaze Peković, Raduljica, Katić… To je prevaga, uz uigranost i kvalitetu.

U prošlom kolu je Široki napravio ogroman posao, dobio direktnog konkurenta za dno, koji to više nije jer je Široki svima s dna pobjegao, Zlatorog u Sloveniji 25 razlike. Momčad je na 3-3, što je izvan svih očekivanja, a sve tri pobjede su ostvarene u gostima.

- Nema se puno toga reći u vezi današnje utakmice. Partizan je sami vrh eurokošarke. Igraju prepoznatljivo već dugi niz godina - počeo je trener Ivan Velić, te nastavio…

- To je igra na visoke pod košem, kao i sama izvanredna skok igra. Ako uspijemo spriječiti taj njihov stil i ako nas krene šut, može se svašta dogoditi. Pobijeđivali smo Partizan i ranije, pa će gostima ti biti sigurno motiv više.

Širokom je i dalje upitan nastup playa Naletilića, Vladović je tu startni razigravač. Problema s leđima je imao Josip Bilinovać, a Ramljak se žalio na bolove u ramenu.

Linker
23. rujan 2024 00:36