REAL M. - SCHALKE 3-4

Schalke imao Real na konopcima u neviđenom vatrometu, vratio se Modrić!

Kraljevski klub je uspio prokockati kraljevsku prednost iz prvog meča i u sudačkoj nadoknadi se noktima držao za rub litice viseći nad otvorenim ponorom
Piše: Dražen KrušeljObjavljeno: 10. ožujak 2015. 14:34

Luka Modrić vratio se na teren nakon gotovo četveromjesečne stanke u dvoboju koji je zamalo prerastao u Realovu epsku tragediju. Kraljevski klub je, naime, protiv Schalkea uspio prokockati kraljevsku prednost iz prvog meča u Gelsenkirchenu i u sudačkoj nadoknadi se noktima držao za rub litice viseći nad otvorenim ponorom. Nakon što je zabio četiri gola na Santiago Bernabeu stadionu Schalke 04, međutim, više nije imao vremena niti energije za peti pogodak kojim bi zaokružili najveću senzaciju ove kampanje Lige prvaka.

Na papiru je meč najavljen kao Realova šetnja parkom, ali brzo se vidjelo da su “galacticosi” indisponirani i potpuno izvan ritma, dok su nogometaši Roberta Di Mattea istrčali sa spuštenim gardom, spremni za hazardersku partiju. Njemačka je momčad u uvodu krenula stezati domaćina u obruč i svakim novim napadom je opasnost pred Casillasom postajala sve opipljivija i Schalke je takvom hrabrom igrom u prvom poluvremenu dva puta došao do vodstva (1-0, 2-1). Tek su intervencije Cristiana Ronalda, koji je dva puta dobacivao suigračima maske s kisikom, omogućile Realu odlazak na koliko-toliko miran odmor.

Ronaldo se ukazao kao spasitelj prvo u 25. minuti kada je glavom s prve vratnice dočekao loptu poslije Kroosova kornera kako bi je glavom smjestio u mrežu. U 45. minuti CR7 postiže još atraktivniji pogodak glavom, ovaj put leti zrakom kako bi na drugoj vratnici dočekao Coentraovu ubačenu loptu. Tim golom Ronaldo je na vječnoj golgeterskoj ljestvici ponovno prestigao Lea Messija. Portugalac je stigao do brojke 76, Messi zaostaje jedan gol.

Schalke je poveo u 20. minuti kada je Barnetta poslije duže opsade kaznenog prostora doturio loptu Fuchsu na lijevoj strani, a branič oštro pukao i pronašao rupu među rukavicama nesigurnog Casillasa. “ Sveti Iker” do kraja utakmice će ostati uzdrman i konfuzan, niti njegova intervencija uoči drugog gostujućeg gola, kada je kratko odbio loptu na nogu strijelcu Huntelaaru, nije bila u skladu s reputacijom velikog svjetskog golmana.

Na startu drugog dijela gledatelji su povjerovali da je Real ustao iz nokdauna i pronašao svoj ritam kada je Benzema protutnjao domaćim petercem, sa dva lažnjaka porušio kompletnu obranu i lako poentirao za vodstvo 3-2. Bio je to, međutim, lažni signal jer samo četiri minute kasnije Schalke će se vratiti u dvoboj. Sada je 20-godišnji džoker s klup Sane udarcem s ruba kaznenog prostora, preko klimavog Coentraovog bloka i pored skamenjenog Casillasa, pogodio mrežu za 3-3. U završnim trenucima dvoboja Huntellar je prihvatio ničiju loptu i spustio se ravno kroz neodlučnu Realovu obranu pred vratara i uz pomoć vratnice pogodio za 4-3 pobjedu.

Defetizam i panika obujmili su Ancelottijeve igrače u tom trenutku, potpuno nenavikli na ovakve situacije oni su se nagonski povukli u vlastiti kazneni prostor i nekako ipak preživjeli dramu. U 91. minuti Huntelaar je glavom spustio loptu na nogu natrčalom Hoewedesu, uslijedio je udarac sa petnaestak metara, ali Casillas je u napokon nešto i obranio…

Real Madrid - Schalke 3-4

Real Madrid (4-3-3): Casillas 5 – Arbeloa 5 (od 83. Nacho), Pepe 6, Varane 5, Coentrao 6 (od 58. Marcelo -) – Kroos5 , Khedira 5 (od 58. Modrić -), Isco5 – Bale 5, Benzema 6, Ronaldo 7,5

Schalke 04 (3-5-2): Wellenreuther 6 – Hoewedes 6, Matip6, Nastasić 6,5 – Barnetta 7 (od 81. Uchida), Hoeger 6 (od 57. Goretzka 6), Neustadter 7, Meyer 7, Fuchs 7,5 – Choupo-Moting - (od 29. Sane 7), Huntelaar 8

Sudac: Damir Skomina (Slovenija) 7

Strijelci: 0-1 – Fuchs (20, as. Barnetta), 1-1 – Ronaldo (25, as. Kroos), 1-2 – Huntelaar (40), 2-2 – Ronaldo (45, as. Coentrao), 3-2 – Benzema (53), 3-3 – Sane (57), 3-4 – Huntelaar (84)

Igrač utakmice: Klaas Jan Huntelaar

Prijenos uživo

Kraj utakmice! Real ipak prolazi dalje, a Bernabeu igrače domaće momčadi ispraća koncertom zvižduka!

90. minuta - Opet Casillas!!! Howedes je pucao, a golman Reala sačuvao četvrtfinale Lige prvaka Realu - zasad!

87. minuta - Casillas ide po iskupljenje! Raspoloženi Sane pucao je s davdeset metara, a Casillas paradom sačuvao Real od novog šoka!

84. minuta - GOOOL!!! NE-VJE-RO-JAT-NO! Huntelaar je na četrdeset metara oteo loptu Pepeu, projurio prema golu i topovskim udarcem pod gredu opet preokrenuo utakmicu!

76. minuta - U zadnjih deset minuta napokon se smirila utakmica, igrači Reala ne jure naprijed nego čuvaju rezultat.

67. minuta - Isco je pokušao ubaciti iz mrtvog kuta, ali to izbija obrana Schalkea.

58. minuta - Nakon 4 mjeseca pauze, u igru ulazi Luka Modrić umjesto Khedire!

57. minuta - GOOOL!!! Sada bi pokojni Mladen Delić govorio "Ljudi moji je li to moguće!?" Taman kad smo otpisali Schalke, rekli da je sad utakmica gotova, 19-godišnji Sane zabio je sjajan gol s ruba šesnaesterca ravno u rašlje nemoćnog Casillasa! (Koji se u prvom dijelu inače nije iskazao)

53. minuta - GOOOOL!!! Naravno da nastavak ove utakmice nije mogao krenuti drugačije nego golom! Krasno je zabio Benzema za potpuni preokret Reala - Francuz je primio loptu na lijevoj strani šesnaesterca, trzajem izbacio jednog braniča, prošao pokraj drugog i zatim zabio uz lijevu stativu gol gostujuće momčadi!

Poluvrijeme: .Fenomenalnu utakmicu gledali smo u prvom dijelu - bilo je pregršt šansi, golova, drame, zbunjenih braniča i napadača spremnih da kazne pogreške. Real je dominaciju u ranom dijelu poluvremena prepustio Schalkeu što su gosti kaznili golom. No, Ronaldo je brzo uzvratio pa nakon novog vodstva Schalkea još jednom priuštio deja vu cijelom stadionu kad je opet utakmicu vratio na 'nulu'. Ronaldo je na vječnoj ljestvici strijelaca Lige prvaka preskočio Messija - sada ima 76 golova u odnosu na Argentinčevih 75.

45+1 minuta - GOOOOL!!! Ronaldo - Schalke 2-2! Neshvatljivo je obrana Schalkea zaboravila na Portugalca, valjda vraćajući uslugu za konfuziju u redovima suparnika. Coentrao je ubacio s lijeve strane visoku loptu u kazneni prostor gdje je usamljeni Ronaldo glavom šalje u mrežu!

40. minuta - GOOOOL!!! Sprinterskim tempom odvija se utakmica na Bernabeu! Meyer je pucao s lijeve strane, a Casillas loptu odbio samo do Huntelaara koji bez problema postiže gol za novo vodstvo Schalkea!

40. minuta - Opet je zakazo stoperski dvojac Reala Varane- Pepe između kojih je Huntelaar s dvadeset metara pogodio spojnicu vratnice i grede!

39. minuta - Ogromna greška Varanea nije Real koštala novog gola!

36. minuta - Lijepu akciju su izveli Benzema, Isco i Ronaldo, ali je Bale kasnio na loptu upućenu pred gol gostiju.

29. minuta - Choupo-Moting izlazi zbog ozljede, ulazi Sané.

25. minuta - GOOOOL!!! Nije dugo trebalo da Real, tj. njihov najbolji igrač Ronaldo, uzvrati. Portugalac je postigao jedan tipičan gol iz svojeg širokog arsenala - košarkaški visoko je skočio na ubačenu loptu iz kornera i glavom je uputio u mrežu Schalkea!

20. minuta - GOOOL!!! Huntelaar je propustio prizemnu loptu upućenu u kazneni prostor, ona dolazi do Fuchsa, a Austrijanac ljevicom snažno puca i probija Casillasa za neočekivano vodstvo gostiju!

18. minuta - Meyer je prosao kroz obranu Reala, ali je lopta prošla još brže i mladi igrač Schalkea nije stigao zaprijetiti Casillasu.

10. minuta - Lako je mogao Real gubiti na početku utakmice - Choupo-Moting je dobio loptu na 18 metara od gola samo da bi neometano pucao iznad vratnice.

9. minuta - Ponovno se Isco našao u prilici, Nastasić izbija loptu ovaj puta.

5. minuta - Sjajno je Isco prošao pokraj braniča Schalkea na samo desetak metara od gola, ali je njegov centaršut Matip izbio ispred vrata gostiju.

Utakmica je počela!

Linker
20. rujan 2024 06:57