www.henriksaabye.com
LIGA PRVAKA

ŠAHTAR (K) - SLOVAN Šilhavy: Mi smo u Kazahstan došli postići pogodak i proći dalje

Piše: dvoznak.comObjavljeno: 24. srpanj 2012. 13:59

Ispalo je u prvoj utakmici da su se u češkom prvaku Slovanu s pravom pribojavali nepoznanice s istoka, Šahtara iz Karangodija. Momčad iz Libereca upisala je minimalnu pobjedu 1:0, ali Kazahstanci su bili ti koji su imali blagu dominaciju, a k tomu su im poništena i dva pogotka zbog zaleđa. Pitate li trener Šahtara Kumikova, barem jedan od njih bio je neopravdano poništen.

- Postigli smo pogodak čist kao suza! Također, da su ruski suci bolje surađivali dosudili bi nam i jedan kazneni udarac nakon igranja rukom domaćih nogometaša u šesnaestercu - žali se trener kazahstanskog prvaka.

Što se utakmice tiče, momčadi su podijelile poluvremena.

- Mi smo dominirali u prvom, Slovan u drugom dijelu, ali općenito gledajući, mislim da smo bili bolji od naših domaćina - izjavio je trener Šahtara nakon prvog dvoboja.

I sam češki prvak na svojim službenim klupskim stranicama priznaje kako su gosti većinu utakmice bili dominantniji, pa i trener Slovana Šilhavy.

- Imali smo sreće danas. Moglo se vidjeti kako je Šahtar vrlo profesionalna i ozbiljna momčad - rekao je strateg češkog kluba.

No, statistika utakmice priča drugačiju priču. Domaći Slovan imao je 15 udaraca prema golu gostiju, od čega šest u okvir, dok su gosti prijetili ukupno šest puta, ali samo je jedna lopta išla u okvir.

- Imamo cijeli tjedan kako bismo ispravili pogreške u prvoj utakmici. Posebice u završnici, nakon naših protunapada - istaknuo je strijelac jedinoga gola, Slovanov napadač Hadaščok.

Prva je utakmica pokazala i da obrana Šahtara ima problema kad Slovan spusti loptu i igra malo brži nogomet, jer su njihovi stoperi dosta visoki i lakoćom su rješavali sve one visoke lopte koje su igrači Slovana uputili prema naprijed.

S druge strane, nogometaši Šahtara najopasniji su bili nakon prekida, bila to riječ o ubacivanja iz auta ili slobodnim udarcima iz zone ubačaja pred gol. Pokušavali su i nekim kontranapadima, ali im oni baš i nisu polazili za nogom.

Slovan je između dvije utakmice sa Šahtarom odigrao i susret češkoga Superkupa u petak, u kojem su izgubili od Sigme Olomouc, a trener Šilhavy u tom je susretu odmarao neke prvotimce za uzvratnu utakmicu drugoga pretkola Lige prvaka. Tako u sastavu nije bilo Nezmara, Blažek, Bosančića, kapetana Janua i strijelca Hadaščoka. Svi bi se oni trebali vratiti u sastav osim možda Hadaščoka, koji je lakše ozlijeđen. Kaznu zbog kartona odradio je i veznjak Breznanik, ali i on ima manjih problema s ozljedom. No, sva četvorica igrača s lakšim ozljedama, Hadaščok, Breznanik, Nezmar i Delarge odradila su zadnji trening i trebali bi biti u sastavu. Jedino sigurno nema napadača Rabušica, koji je već duže ozlijeđen.

Za razliku od Slovana, Šahtar ovaj vikend nije imao obveze u domaćem prvenstvu koje se nastavlja tek idući vikend. Inače, Česi ističu kako je momčad, koja je sedam sati letjela avionom do Kazahstana, dočekalo toplo i sparno vrijeme, ali temperatura ne prelazi 30 stupnjeva.

- Mi smo ovdje došli postići pogodak i odigrati takvu utakmicu koja nam jamči prolazak dalje - rekao je po dolasku trener Šilhavy.

Linker
25. rujan 2024 03:49