AFP
KLUPSKO SP

Ronaldo odbio Platinija

Piše: Maja RadmanObjavljeno: 22. prosinac 2014. 11:14

Real Madrid je nastavio gaziti standardnom efikasnošću i na ‘Mundialitu’ - sa šest golova u dvije utakmice unutar je svog prosjeka od tri gola po utakmici. Ako nešto iskače iz prosjeka, to je da niti jedan gol nije postigao Cristiano Ronaldo. U polufinalu protiv Cruz Azula nije zatresao mrežu, ali je namjestio suigračima dva gola. Kad mu je, međutim, nakon finala protiv Argentinaca dodijeljena Srebrna lopta, mnogi su imali dojam da je nije zaslužio, kao i kad je Messiju uručena nagrada za najboljeg igrača na SP-u u Brazilu. Ako je u prvoj utakmici još i imao prilike pokazati nešto od svog repertoara, Cristiano je u finalu bio “siv”, nekomotan i gotovo neprimjetan. Samo je četiri puta pucao prema golu, dva puta u okvir, četiri mu je puta uspio dribling, a skupio je 27 dobrih dodavanja.

Tako se barem vidjelo izvan terena. Carlo Ancelotti sve to vidi iz privilegiranog kuta. Za njega je Cristiano najbolji igrač kad i ne postiže pogotke jer asistira, odvlači suparnike i važan je za ravnotežu cijele momčadi. U svom rodnom mjestu, kamo je otputovao odmah nakon utakmice, prokomentirao je prošlu i najavio želje za iduću godinu:

- Kad bi barem 2015. bila nezaboravna kao 2014. Prije svega, najveća mi je želja 2015. ponovno osvojiti LP.

Ronaldo u tim željama koincidira s ambicijama momčadi, kluba i navijača. Na “Decimu” je trebalo čekati 12 godina, ali se osjeća da bi “Jedanaesta” mogla ‘pasti’ već za nekoliko mjeseci.

Inače, Ronaldo se nije želio rukovati s predsjednikom UEFA-e Michelom Platinijem prilikom dodjele pehara, zamjerio mu je izjavu da bi Zlatnu loptu trebao osvojiti netko koji je osvojio naslov svjetskog prvaka u Brazilu.

Linker
21. rujan 2024 14:54