Cropix
DERBI KOLA

RIJEČANI BEZ KALKULACIJA 'Riskirat ćemo i pred punom Kantridom napasti Modre'

Piše: Luka BenčićObjavljeno: 03. travanj 2015. 00:04

Kad ti dolazi momčad koja je neporažena u ligi, to sigurno zaslužuje respekt. Ali, kada igraš na Kantridi, svjestan si da moraš preuzeti odgovornost, rizik i napraviti sve da pobijediš - kazao je trener nogometaša Matjaž Kek na konferenciji za novinare uoči subotnjeg derbija s Dinamom.

Odbacio je mogućnost da će Rijeka igrati kalkulantski, s obzirom da zaostaje 14 bodova za Dinamom i tu je prednost gotovo nemoguće sustići, a iduće srijede s istim će klubom igrati polufinale Kupa.

- Ovo nam je veliki izazov i motiv. U prvenstvu ćemo nakon 36. kola vidjeti tko je gdje. Kup u mislima? Niti jedan pojedinac ili trener ne može sam pobijediti Dinamo, već se to može isključivo kolektivom. Znam da to muči mnoge, i novinare i navijače, ali naučio sam živjeti od utakmice do utakmice, i to ću prenijeti na igrače.

Svi želimo ovu utakmicu pozitivno zaključiti, nisam naučio kalkulirati i tražit ću da se tako ponaša momčad - istaknuo je Kek.

Momčad je, prema njegovim riječima, nakon stanke spremna.

- Zadovoljan sam kako je dio momčadi koji je u stanci ostao u Rijeci odradio treninge, u srijedu smo se kompletirali, iako je Mišić došao ozlijeđen s reprezentativne akcije i otpada za Dinamo, kao i Hristov i Samardžić. Utakmicu dočekujem mirno, s puno samopouzdanja i vjere u momčad koju vodim. Puna Kantrida bit će naš forte i moramo to znati iskoristiti. Nogomet ti može i donijeti i odnijeti, ali ako daš sve od sebe, ne trebaš se ničega bojati - rekao je Rijekin strateg, najavivši da će biti promjena u momčadi, a jedna od njih je povratak Vargića na gol.

Poželio je da Anas Sharbini, koji je imao problema s nogom, protiv Dinama “ekplodira”.

- To su njegove utakmice. Jučer je trenirao angažirano i sa smješkom kakav već dugo nisam vidio - kazao je Kek.

Napadač Bekim Balaj najavio je stopostotni angažman, poželjevši da nastavi seriju u kojoj na svakoj utakmici na Kantridi postiže pogodak.

- Svi smo potpuno fokusirani, dobro istrenirani i spremni. Igramo na našem stadionu, a kada krene podrška s tribina, tu se osjećamo kao da letimo - rekao je Balaj.

Linker
23. rujan 2024 00:40