Goran Sebelic / CROPIX
USUSRET HAJDUKU

PRVI TOPNIK RIJEČANA Leon Benko bez dvojbi: 'Dao bih sve za pobjedu na Poljudu!'

Piše: Ivica DevčićObjavljeno: 11. prosinac 2013. 15:09

Ovakvog Leona Benka iz momčadi može izbaciti jedino viša sila. Kao što je to bio slučaj prošle nedjelje kada je prvi topnik Rijeke i HNL-a zbog akumuliranih javnih opomena morao preskočiti ogled s Istrom 1961 (3:3). Najbolji napadač lige “žuticu” je, u ulozi navijača, “preležao” izvan granica igrališta.

- I to se jednom moralo dogoditi.

Svjedočio je zanimljivom ogledu u kojemu su njegovi suigrači prigodnim poklonima (propusti u obrani) darivali goste. Istina, predblagdansko je vrijeme, ali...

- Bodove olako ispuštamo iz ruke. Isti je slučaj bio i protiv Slavena Belupa. U dvije posljednje prvenstvene utakmice zabili smo pet pogodaka, a uzeli smo dva boda. Smatram da to nije dobro za nas.

Benkove brojke su impresivne! Najbliži u vidokrugu je upravo suigrač Kramarić, što je svojevrsni raritet kada je Rijeka u pitanju. Dva igrača Bijelih u vrhu su poretka strijelaca. Zaista ne pamtimo da se to ikada dogodilo. Vjerojatno nije nikada! “Devetnaestica” momčadi s Kantride u ukupno 22 postignuta pogotka ove sezone ugradila je čak 14 prvenstvenih (16 utakmica!), što je drži čvrsto zabetoniranu na čelu poretka HNL liste strijelaca.

- Zamislite da sam zabio sve one zicere, koliko bi ih onda bilo?! Moram poraditi na situacijama “jedan na jedan”, da bih bio još učinkovitiji. Inače volim raditi na sebi, koristim svaku priliku za to. Sada baš i nemam vremena. Što se brojki tiče, ja sam uvijek govorio, “što više, to bolje”. Jer onda je i rezultat dobar i svi su zadovoljni. Bitno mi je da sam zdrav, da mogu trenirati. Sve je to plod rada i zalaganja, ali momčad je ta koja je iza mene, bez nje ne bih mogao. Nadam se da ću nastaviti u istom ritmu.

Ovog četvrtka Benko i suigrači imaju priliku svojim navijačima priuštiti novu dozu europskog zadovoljstva. Naravno, na Bijele ne treba stavljati apsolutno nikakav imperativ pred odlazak u Sevillu. “Bonus susret”, apsolutno ga možemo tako okarakterizirati, pod Učku može donijeti samo dodatno iskustvo. Pa kako ispadne...

- Iako nas čeka utakmica koja za nas nema rezultatski značaj, želimo je odraditi na najbolji mogući način. Za Betis se pripremamo kao za svaki drugi ogled. Ne znam, moguće da će biti određenih promjena u momčadi, da će trener odmarati neke igrače. No, to ćemo vidjeti. Ako rezultat bude pozitivan za nas, super. Idemo još jednom prezentirati klub u što boljem svjetlu. Najvažnije je izbjeći ozljede budući da su pred nama još dva prvenstvena ogleda. Dobro se pripremiti za Hajduk, to je ono o čemu vodimo računa. Dao bih sve za pobjedu u Splitu! Znamo koliko ona značila našim navijačima.

Linker
19. rujan 2024 12:16