Marseille, Igor Tudor

 NICOLAS TUCAT Afp

Igor Tudor se od Marseillea oprašta s pobjedom

Besplatno složi svoj listić, odigraj novo Super7 kolo i osvoji jackpot
Piše: promoObjavljeno: 02. lipanj 2023. 12:50

Uskoro starta novo, 48. Super7 kolo! Tom prilikom imaš mogućnost besplatno posložiti svoj listić i osvojiti potencijalni Jackpot od 44.050 EUR (331.894,73 kn). Donosimo našu prognozu utakmica kola:

HJK Helsinki - SJK Seinäjoki

U Finskoj se nogometno prvenstvo igra od proljeća do jeseni, što je i logično zbog jakih zima, iako većina klubova na stadionima ima podloge s umjetnom travom. Ove subote derbi 10. kola igrat će drugoplasirani HJK Helsinki i vodeći SJK Seinäjoki, koji je najugodnije iznenađenje starta lige jer je u samo osam odigranih utakmica prikupio 20 bodova. HJK je igrom rasporeda odigrao dvije više, ali ima bod manje od lidera i jako mu je važno doći do tri boda baš u ovom dvoboju. Kvalitativno je HJK jači sastav od gostiju, ali ne treba smetnuti s uma njihovu formu i samopouzdanje, te samo dva primljena gola dosad. Mogla bi ovo biti vrlo izjednačena i neizvjesna utakmica u kojoj tek blagu prednost može imati HJK, premda to ne mora previše značiti za konačni rasplet.

Prognoza: HJK Helsinki - SJK Seinäjoki 1:1

Manchester City - Manchester United

Londonski Wembley ugostit će finaliste FA kupa, koji dolaze iz istog grada, a to su Manchester City i Manchester United. Za City i poslije ove slijedi još jedna i mnogo važnija utakmica, a to je finale Lige prvaka protiv milanskog Intera, dok United sanja završetak sezone s trofejom osvojenim protiv ljutog gradskog rivala. City je već osvojio naslov prvaka Engleske i potvrdio dugogodišnju dominaciju, a sigurno će i u ovom finalu nastojati potvrditi isto. United je pak imao dobru završnicu prvenstva i sa četiri uzastopne pobjede je osigurao treće mjesto i ponovni nastup u Ligi prvaka. U međusobnim ogledima ove sezone bilo je 6:3 za City i 2:1 za United, ali dojam je da bi finale mogao biti žešći taktički rat Josepa Guardiole i Erika ten Haga u kojoj prednost ipak treba dati Guardiolinom sastavu.

Prognoza: Manchester City - Manchester United 2:0

RB Leipzig - Eintracht

U finalnom dvoboju Njemačkog kupa na Olimpijskom stadionu u Berlinu sastat će se branitelj naslova RB Leipzig i Eintracht iz Frankfurta. Klub iz Leipziga prvenstvo je završio kao trećeplasirani iza Bayerna i dortmundske Borussije čime je izborio plasman u Ligu prvaka, dok je Eintracht bio sedmi i bilo bi mu izuzetno važno osvojiti Kup jer bi išao u kvalifikacije za Europsku ligu. No, ako je suditi po kvaliteti i odličnoj formi u završnici sezone, kada je nizao pobjede u svim natjecanjima, RB Leipzig može dobiti ulogu favorita, premda je u jednoj utakmici ovakvog tipa uvijek sve moguće. Eintrachta može ohrabriti podatak da je suparnika u finalu porazio 4:0 na svom terenu, ali bilo je to još u rujnu prošle godine u početku sezone, dok je kao gost u prvenstvu poražen 1:2. RB Leipzig je prošle godine slavio u finalu protiv Freiburga boljim izvođenjem jedanaesteraca, a u Njemačkom kupu nema poraza u zadnjih 11 utakmica koje je odigrao.

Prognoza: RB Leipzig - Eintracht 2:1

Ajaccio - Marseille

Odavno je Ajaccio ispao iz prve francuske nogometne lige, pa će mu utakmica s Marseilleom biti zadnja prvoligaška barem na godinu dana. Gosti koje će posljednji put voditi hrvatski trener Igor Tudor, koji je objavio odlazak s klupe na kraju sezone, osigurali su treće mjesto i nastup u pretkolu Lige prvaka, te jedva čekaju odraditi i ovaj dvoboj na Korzici i otići na odmor. Pitanje je u kakvim će sastavima treneri nastupiti, pa su prognoze prilično nezahvalne, ali kako god bilo Marseille je bolja momčad. Bude li imao dovoljno motiva mogao bi i do pobjede, ali nisu ovo utakmice za ozbiljno klađenje.

Prognoza: Ajaccio - Marseille 1:2

Nice - Lyon

Podbacili su i Nice i Lyon u sezoni koja ima još jedno kolo, odnosno očekivali su više od devetog i sedmog mjesta, ali jaka je bila konkurencija za europska mjesta u Francuskoj i nije bilo lako ostvariti planove. Vjerojatno su misli odavno na odmoru, ali treba još odraditi i tu posljednju utakmicu u kojoj više motiva može imati Lyon jer matematički zaostaje samo tri boda za Rennesom i Monacom, koji okupiraju petu i šestu poziciju. Stoga je goste za očekivati u najjačem sastavu, dok je za Nice teško bilo što reći unaprijed. Lyon je bio vrlo efikasan u zadnjim utakmicama, osvojio je 12 bodova u prošlih pet kola, pa bi za kraj mogao slaviti i u poznatom gradu na Azurnoj obali.

Prognoza: Nice - Lyon 1:3

Monaco - Toulouse

Samo bod osvojio je Monaco u prošla tri kola prvenstva Francuske i time je pao na šesto mjesto i doveo u pitanje europski plasman za sljedeću sezonu. Ipak, u posljednjem kolu Monaco dočekuje rasterećeni Toulouse i pobjedom će izboriti najmanje plasman u pretkolo Konferencijske lige, a ovisno o rezultatima Rennesa i Lillea, može to biti i pretkolo znatno jače Europske lige. Motiv je za domaćina maksimalan, dok gosti imaju odavno osiguran ostanak u ligi i mogu razmišljati o ljetnim praznicima. Uz kvalitetu koju posjeduje, Monaco bi trebao osvojiti sva tri boda u ovako važnoj utakmici u posljednjem kolu francuskog prvenstva.

Prognoza: Monaco - Toulouse 3:1

Braga - Porto

U finalu Portugalskog kupa sastat će se Sporting Braga i Porto, a igra se na stadionu u sportskom kompleksu Jamor u Oeirasu pokraj Lisabona, dakle na neutralnom terenu za oba kluba. Braga je ove sezone igrala jako dobar, efikasan i atraktivan nogomet, što joj je donijelo treće mjesto u prvenstvu i izborene kvalifikacije za Ligu prvaka. Veliki je to uspjeh za ovaj klub i trener Artur Jorge dobiva velike pohvale za svoj rad. Sada ima priliku i sve okruniti trofejom, ako bi u finalu svladao Porto, ali neće to biti jednostavan zadatak. Porto nije uspio postati prvak, bolja je bila Benfica za dva boda i utješna nagrada moguća je u osvajanju Kupa. U ligi Porto je kao domaćin svladao Bragu 4:1, dok je kao gost sačuvao 0:0, a taj dvoboj igran je u ožujku. Realno je očekivati vrlo neizvjesno finale, a odlazak u produžetke ne bi bio iznenađenje.

Prognoza: Braga - Porto 1:1

Zabranjeno je sudjelovanje u igri osobama mlađima od 18 godina. Igre na sreću mogu uzrokovati ovisnost. Igraj odgovorno.

Linker
21. svibanj 2024 01:44