ABIDAL

Pozvan u reprezentaciju

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 08. kolovoz 2013. 17:09

Izbornik nogometne reprezentacije Francuske Didier Deschamps objavio je popis igrača za prijateljski ogled protiv Belgije 14. kolovoza u Bruxellesu, a na istom se našlo ime Erica Abidala (33).

Neuništivi francuski branič, koji se prošle sezone vratio na travnjak u dresu Barcelone nakon što se uspješno oporavio od transplatacije jetre, vraća se u reprezentaciju nakon gotovo godinu i pol dana izbivanja. Posljednju je utakmicu za "trikolore" Abidal igrao 29. veljače 2012. godine protiv Njemačke.

- Nakon dugog razgovora s Ericom odlučio sam da je spreman za povratak u reprezentaciju. Poznata vam je njegova priča o raku i transplataciji jetre, no on je ovoga ljeta pojačao redove Monaca i u ovom je trenutku u sjajnoj fizičkoj spremi. Njegova želja za nastupom u reprezentativnom dresu je velika – rekao je Deschamps nakon objavljivanja popisa.

Abidal je, podsjetimo, ovoga ljeta napustio Barcelonu koja mu nije ponudila produljenje ugovora, te je pojačao redove novog francuskog prvoligaša Monaca, u kojem će između ostalog imati čast biti kapetan momčadi.

Popis igrača Francuske za prijateljski ogled protiv Belgije:

Vratari: Hugo Lloris, Steve Mandanda, Mickael Landreau

Braniči: Mathieu Debuchy, Eric Abidal, Eliaquim Mangala, Adil Rami, Gael Clichy, Patrice Evra, Bacary Sagna, Laurent Koscielny

Vezni: Josuha Guilavogui, Geoffrey Kondogbia, Rio Mavuba, E. Capua, Moussa Sissoko, Clement Grenier

Napadači: Franck Ribery, Mathieu Valbuena, Dimitri Payet, Samir Nasri, Karim Benzema, Olivier Giroud

Linker
21. rujan 2024 18:40