Mario Todoric / CROPIX
NAVIJAČI UJEDINJENI

POMIRLJIVI DERBI Torcida poručila Armadi: 'Dobrodošli ste na bilo kojoj tribini!'

Borba navijača protiv uvođenja vaučera nastavlja se u praksi i uoči nedjeljnog dvoboja Hajduka i Rijeke
Piše: Vedran PavičićObjavljeno: 13. prosinac 2013. 19:54

Borba Hajdukovih navijača protiv uvođenja vaučera za gostujuće utakmice i dalje ne jenjava, već postaje sve intenzivnija. Naime, Torcida je danas napravila već najavljeni veliki korak naprijed u nastojanju da ospori uvođenje vaučera. Ustavnom sudu RH predan je zahtjev za pokretanjem "postupka ocjene ustavnosti i zakonitosti odluke koju je donio Nacionalni odbor za borbu protiv nasilja u sportu te IO HNS-a" , ili jednostavnije rečeno odluke o vaučerima.

U Torcidi vjeruju da je ova odluka protustavna jer krši slobodu građana, a za to imaju i brojne pravne argumente zbog kojih su se obratili Ustavnom sudu. Neće navijači na tome stati, odmah je u Torcidinom priopćenju odaslan poziv svim građanima, posebno navijačima, da pojedinačno na adresu Ustavnog suda pošalju jednak zahtjev. Cilj je da se u akciju uključi što više ljudi te da se sud doslovno zatrpa zahtjevima koje onda, po mišljenju Torcide, nitko neće moći ignorirati. S obzirom na dosadašnja iskustva s akcijama koje je pokrenula Torcida, poštar koji nosi pošiljke Ustavnom sudu imat će pune ruke posla.

- Jedan zahtjev ne čini nikakvu razliku. Sto istih zahtjeva možda natjera nekoga da baci pogled kroz par godina. Mi želimo poslati na Ustavni sud tisuće i tisuće istih zahtjeva - stoji među ostalim u Torcidinu priopćenju.

Istovremeno, borba navijača protiv uvođenja vaučera nastavlja se u praksi i uoči nedjeljnog dvoboja Hajduka i Rijeke. U splitski klub nije pristigao niti jedan zahtjev za vaučerima s Kantride, ali jasno je da će pripadnici Armade biti na tribinama Poljuda. Gdje točno, nije poznato, ali sigurno je da će policija i zaštitari morati biti na maksimalnom oprezu. Odluka o uvođenju vaučera donesena je baš nakon jadranskog derbija u rujnu na Kantridi kada su se sukobili Armada i Torcida. Jasno da stoga postoji bojazan da bi se nešto slično moglo dogoditi na Poljudu, ali dobra je vijest da iz obiju navijačkih skupina stižu pomirljivi tonovi. Torcida je pozvala Armadu da dođe na utakmicu uz poruku da su dobrodošli na bilo koju tribinu. Nitko ne može jamčiti za pojedinačne ispade, ali u navijačkim krugovima na snazi je solidarnost zbog koje će se zaboraviti nemile scene s Kantride. "Imamo viši cilj u zajedničkoj borbi i toga se držimo", poruka je iz Torcide.

Linker
22. rujan 2024 12:26