SRETNI TRENER HAJDUKA

Poklepović: 'Pozicija koju smo dali Baliću preteška je za njega, ali on ima lucidnost'

'Jako je učinkovit igrač za razliku od Vršajevića koji je došao deset puta pred vrata u namjeri da zabije. Maksimalno je Balić učinkovit, optimalno se postavlja'
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 04. ožujak 2015. 21:22

Hajduk je kao i prije tri tjedna ponovno s 3:0 svladao četvrtoligaša Vinogradar i izborio plasman u polufinale kupa. Ovaj put na krilima dva pogotka Andrije Balića. Talentirani 17-godišnjak je s dva pogotka proslavio potpisivanje novog ugovora.

Toliko je u samo nekoliko dana skrenuo pažnju na sebe da su se s njim ispred svlačionica nakon susreta poželjeli fotografirati i igrači Vinogradara!

S novom Hajdukovom zvijezdom. Daj jedan selfie sa zvijezdom u usponu.

- Očekivani rezultat i igra. Ne bih davao primjerne ukrase. Zadovoljni smo i malo mirniji za dalje - rekao je trener Hajduka Stanko Poklepović.

Balić?

- Jako učinkovit igrač za razliku od Vršajevića koji je došao deset puta pred vrata u namjeri da zabije, a Jozinović jednom i postigao je gol. Maksimalno je Balić učinkovit, optimalno se postavlja, to ga čini boljim od drugih. Međutim, pozicija koju smo mu danas dali je preteška za njega, on je čovjek koji ima lucidnost, ali se ipak snašao dovoljno dobro – komentirao je Poklepović što je Balić bio s Malokuom iza isturenog Milevskog.

A kombinacija s trojicom u zadnjoj liniji, je li to trajno rješenje?

- Nisu tri nego su četiri, a opet su tri. Onaj raspored (nap.a. s četiri igrača u zadnjoj liniji) je pravi, a ovaj je isto tako pravi – nasmijao je obrazloženjem Špaco novinare.

- Posegli smo za ovakvim rješenjem jer smo vidjeli da tu ima nedorečenosti. Nisu to klasična trojica u zadnjoj liniji jer uvijek imamo Jozinovića koji je četvrti. Najbitnije je da se odmah adaptiramo na protivnikov napad.

Navijači su na kraju susreta, a uoči gostovanja u Osijeku poručili "hoćemo pobjedu"?

- Zamolio sam igrače da se nakon susreta da se naklone svima, i prema zapadu i istoku. Da lepšravim rukama u zraku, pljeskom pozdrave sve prije nego odu u svlačionicu. Željeli smo omekšati tu nastalu situaciju.

Koga biste voljeli u polufinalu?

- Ne bih se upuštao u to. Rijeka i Dinamo su prepoznatljivi, tu su još Split ili Zadar. Naša momčad možda je premliječna. Split ili Zadar bi nam možda bili lakši protivnici, ali ne bih se upuštao u prognozu. Moramo sagledati objektivno stvari. Mi idemo s namjerom da se dogodi nešto pozitivno za nas, ali ipak smo u tri utakmice osvojili samo bod, to je za Hajduka slabo, premalo.

Gostujući strateg Stjepan Gomerac čestitao je Hajduku na prolazu u polufinale.

- Mi smo došli na Poljud prezentirati što bolji nogomet. Priželjkivali smo snošljiv poraz, to smo i ostvarili. Znali smo da je Hajduk najopasniji po bokovima, to smo pokušavali i zatvoriti. Pošto što ipak međužupanijski ligaš čestitam svojim momcima na dobroj utakmici.

A Hajduk ipak pristaje na razgovore s HNS-a, ta je vijest prostrujila kroz Poljud neposredno uoči početka utakmice protiv Vinogradara, u srijedu popodne, premda se isti čas nije mogla dobiti i službena potvrda.

Prvi je promjenu u stavu nagovijestio splitski gradonačelnik Ivo Baldasar koji je dajući izjave na sajmu GAST, upitan između ostaloga i o odnosima Hajduka i HNS-a rekao kako on neće ići na poziv HNS-a na sastanak, ali da će Hajduk vjerojatno ipak ići, premda ne zna reći u kakvom sastavu će biti delegacija "bijelih"...

- Vidjet ćemo još, možda odlučimo u četvrtak izjutra - rekli su nam u Poljudu, dajući do znanja da o tome razmišljaju i da će ubrzo odlučiti i da su u tijeku konzultacije. Dakle, važu da ili ne, ali nisu rezolutni da - ne idu.

Po tome već zaključujemo da će se ići na sastanak s HNS-om, ali tek valja vidjeti u kojoj delegaciji će se Hajduk sastaviti.

Linker
23. rujan 2024 00:44