LIGA PRVAKA

Pep i Bayern u nemogućoj misiji: 'Ovo je naš finale, vjerujem u svoju momčad'

Bavarcima se u konkurenciju vraćaju Lahm i Schweinsteiger, možda i Ribery, dok Portugalcima nedostaje prvi par bočnih braniča, Danilo i Alex Sandro
Piše: Nikola LipovacObjavljeno: 21. travanj 2015. 12:04

Znamo da nas čeka utakmica sezone i svatko od nas će dati sve od sebe da dobro odigramo , naglasio je Manuel Neuer, vratar Bayerna, čija će čista mreža biti prvi preduvjet za lakše dostizanje prednosti Porta od 3-1 iz prvog četvrtfinalnog nadmetanja Lige prvaka.

Bavarci ganjaju svoj četvrti uzastopni polufinale, a njihov trener Josep Guardiola, koji je lani ispao u polufinalu od kasnijeg pobjednika Real Madrida, mora ponovno zaslužiti povjerenje navijača, ali i vodstva kluba nakon optuživanja liječničke službe za seriju ozljeda koja je zadesila najtrofejniji njemački klub ovog proljeća. Dr. Hans Müller-Wohlfahrt i njegov tim dali su ostavku, jasno je da će se vratiti čim Katalonac ode, po već viđenom scenariju nakon sukoba s Klinsmannom prije 10 godina. Da Pep nema ugovor od 17 milijuna eura godišnje drugačije bi se u Säbenerstrasse razgovaralo.

Rode: Pep je emotivac

- Ljudi ne znaju u koliko smo teškoj situaciji. Nikad neću zaboraviti ove mjesece i ponosan sam na svoju momčad. U utorak igramo najvažniju utakmicu, finale. Čeka nas težak zadatak, ali i velik izazov da ispunimo svoj cilj. Vjerujem u svoje igrače - kazao je Guardiola nakon subotnje prvenstvene pobjede 2-0 kod Hoffenheima uz sudački vjetar u leđa. Englez Martin Atkinson, koji sudi uzvrat, ne bi trebao biti milostiv, a bude li mu kriterij kao u Premiershipu bit će to voda na mlin gostiju...

- Naš trener je zadnje događaje vrlo emotivno primio. Želi da budemo momčad. Rekao nam je da zadržimo mirnoću i usredotočimo se na situaciju u kojoj smo se našli. Ako vjerujemo u sebe i momčad možemo prebroditi sve nedaće - kazao je vezist Sebastian Rode, koji je u Sinsheimu odigrao svih 90 minuta, budući da su Lahm i Schweinsteiger, koji se oporavio od udarca u gležanj, bili virozni, no obojica kapetana vraćaju se u kadar.

Upitan je oporavak Francka Riberyja, koji je već pet tjedana ‘out’ zbog ozljede gležnja, a sigurno neće biti Robbena (trbušni mišić), Benatije (butni mišić) i Alabe (koljeno), dok Javija Martíneza (koljeno) i pričuvnog vratara Starkea (gležanj) ni ne računamo pod ‘izostanke’.

Lopetegui odmarao

S druge strane, Porto je u subotu bez devetorice prvotimaca koji su pobijedili Bayern slavio proiv Académice 1-0 i ostao na drugome mjestu s tri boda zaostatka za Benficom. Treneru Julenu Lopeteguiju problem su suspenzije oba prva beka, Danila i Alexa Sandra. Prvog će zamijeniti ofenzivac Ricardo Perreira, dok će umjesto drugog nastupiti stoper Marcano, a Martins Indi biti pomaknut na lijevi stražnji bok.

- U srijedu smo odigrali strahovito zahtjevnu utakmicu, fizički i psihički i osjećao sam da je momčad koja je startala bila najbolja u tom trenutku - opravdao je Lopetegui subotnji nastup s pričuvama.

Bayern još ove sezone u Ligi prvaka nije primio gol na Allianz Areni, a Porto je zadnji put bio u polufinalu 2004. kad je pod Mourinhovim vodstvom osvojio trofej.

- Prvi dvoboj odigrali smo izuzetno, nismo mogli ni sanjati bolji rezultat od 3-1, no sad nas čeka jako, jako težak uzvrat. Moramo ponoviti našu igru, kao da startamo od 0-0. Morat ćemo se dobro braniti i biti kompaktni kao momčad - naglasio je Yacine Brahimi, alžirski reprezentativac koji s Quaresmom i Jacksonom Martínezom tvori prvu liniju presinga (obrane). A Alžirci imaju i nekih neraščišćenih nogometnih računa s Nijemcima...

Linker
22. rujan 2024 04:18