CROPIX
POJAČANJE S ANFIELDA

OVO NIJE LJETO BIVŠIH HAJDUKOVIH VRATARA! Nakon Lovre Kalinića, još će jedan naš golman teško do minutaže. Za konkurenta mu doveli prvaka Europe...

Piše: Patrik MršnikObjavljeno: 05. kolovoz 2019. 19:40

U sjeni velikih igara bez granica koje se na tržištu igrača odvijaju na relacijama između primjerice Juventusa i Manchester Uniteda (Dybala - Lukaku), odnosno torinske momčadi i gradskih rivala Crvenih vragova iz Cityja (Cancelo - Danilo) "kapnula" je vijest o tome kako je jedan od vratara Liverpoola napustio Anfield.

Ne radi se, naravno, o Alissonu, do dolaska Kepe Arrizabalage u Chelsea najskupljem vrataru svijeta, već o njegovoj alternaciji. Naime, Simon Mignolet je u ponedjeljak potpisao petogodišnji ugovor s Club Bruggeom. U transferu vrijednom oko 6,5 milijuna funti profitirali su baš svi, pa i aktualni prvak Europe koji je na njegovo mjesto odmah doveo zamjenu. Tako je 31-godišnjeg Belgijanca zamijenio godinu dana stariji Španjolac Adrian.

Ono što veže njih dvojicu jest da su zadnjih šest godina njihovih karijera proveli u istom klubu. Mignolet je 2013. stigao u Liverpool za kojeg je zaigrao u 204 nastupa u svim natjecanjima, a iste je godine Adrian postao vratar West Hama, na čijim je vratima stajao točno 150 puta.

Mignolet se tako nakon devet godina vratio u domovinu, iz koje je otišao najprije u Sunderland, a onda i u Liverpool. Od kolega, prijatelja iz kluba i navijača oprostio se u vrlo emotivnom tonu, oproštajnim pismom.

Hrvatskim pratiteljima nogometa situacija u kojoj je Club Brugge u njemu dobio novog vratara mogla bi biti zanimljiva iz perspektive Karla Letice. Nekadašnji Hajdukov golman mogao bi pasti u hijerarhiji na treće mjesto. I lani je Letica bio drugi, iza američkog vratara Ethana Horvatha, a sad kad je stigao Mignolet, nekako ne izgleda blistavo budućnost 22-godišnjeg Splićanina u redovima aktualnog belgijskog doprvaka.

Prije nekoliko dana Lovre Kalinić je u Aston Villi dobio konkurenta u Tomu Heatonu, a sada se Letici pretpostavio Mignolet. Dakle, Dominik Livaković brani standardno u Dinamu, a Simon Sluga mogao bi biti standardan na vratima engleskog drugoligaša Lutona. Ostali, na čelu s Kalinićem i Leticom, mogli bi skupljati mrvice...

Linker
16. travanj 2024 21:16