BITKA ZA OSTANAK

Osječani zadovoljni remijem: 'Još se nismo predali, ovaj bod nam jako puno znači'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. travanj 2015. 22:56

U prvoj utakmici 28. kola Prve HNL Lokomotiva i Osijek igrali su 2-2 (1-0). Strijelci za domaćine bili su Rukavina u 28., te Andrijašević u 48. minuti dok su za goste pogodili Aneff u 48. i Vojnović u 72. minuti utakmice.

Lokomotiva je sa 42 boda ostala treća s pet bodova i utakmicom više od četvrtog Hajduka, dok je Osijek sa 24 boda i dalje posljednji, 10. s bodom manje od devete Istre 1961, a dva manje od osmog Zadra.

Ivo Šušak:

- Pokazali smo da se ne predajemo ovom utakmicom. Međutim, šokirao nas je odmah primljeni gol u drugom poluvremenu, nakon što smo mi postigli izjednačujući gol. Nismo posustali, te smo zaslužili jedan bod koji nam puno znači. I to pogotovo nakon dobre igre što smo pokazali u prošlim susretima, međutim, bojali smo se zadnjih nekoliko minuta utakmice zbog pada koncentracije što nam se događa konstantno. Zadovoljan sam igrom zamjenskih igrača. Mile Škorić deset dana nije trenirao, Aneff i Glavaš uveli su živost u našu igru, a zadovoljan sam i igrom Platera. Platero je ovom igrom potvrdio da je stalni kandidat za prvu jedanaestoricu. Sigurno smo tražili više od boda, ali moram biti zadovoljan nakon ove dobre igre koja nam daje optimizam za kraj.

Tomislav Ivković:

- Teška utakmica, pogotovo nakon prošlog poraza protiv Zadra. Osijek je pokazao kvalitetu, međutim, prosuli smo pobjedu i zbog toga mi je krivo. Kod vodstva od 2:1 imali smo šansu da postignemo i treći gol međutim promašili smo, i primili smo izjednačujući gol. Iako nisam zadovoljan rezultatom, svaki bod je bitan, a ovaj će možda biti i presudan u utrci za Europu. Ovom utakmicom osvojli smo jedan bod više, i kolo manje. Nemam prigovore na reakciju igrača nakon poraza u prošlom kolu, pokazali su odgovornost i discipliniranost. Međutim, prvi gol u drugom poluvremenu se nije smio primiti odmah na početku nastavka.

Linker
23. rujan 2024 01:07