Vlado Kos / Cropix
PRED GAŠENJEM

Osijek ima tjedan dana za isplatiti igračima 5 milijuna kuna ili klub ide u stečaj!

Ukoliko do ponedjeljka ne platimo dugove Osijek ide u stečaj, što ujedno znači i gašenje kluba - rekao je nakon sjednice NO-a kluba glasnogovornik Mario Mihić
Piše: Nikola PatkovićObjavljeno: 22. prosinac 2014. 20:55

OSIJEK - Bingo, Loto, Eurojackpot... Izvlačenja brojeva u navedenim igrama na sreću posljednjih su dana mozda najgledanije emisije u domu Osijekova predsjednika Slobodana Tolja, koji već tjednima grozničavo traži 5 milijuna kuna za opstojnost institucije hrvatskog nogometa. Šalu na stranu što se tiče igara na sreću, no činjenica je da Tolj traži rješenje za spas kluba. Ukoliko naime do ponedjeljka 29. Prosinca klub ne isplati dugovanja sadašnjim i bivšim igračima u navedenom iznosu Osijek ce u stečaj. To naime proizlazi iz postupka predstecajne nagodbe koja u Osijekovom slučaju ulazi u završnu fazu. No, ni ona neće biti okončana ako se igrače ne isplati. Zato Tolj sve čini ne bi li pronašao toliko potreban novac.

- Ukoliko do ponedjeljka ne platimo dugove Osijek ide u stečaj, što ujedno znači i gašenje kluba - rekao je nakon sjednice NO-a kluba glasnogovornik Mario Mihić, dodavši kako je to u ovom trenutku prioritet.

- Predsjednik Tolj uvažio je i priopćenje Kohorte koja traži ostavku trenera Rukavine i ovih dana sastat će se s njima te im objasniti aktualni trenutak. A on je takav da trenutno pitanje trenera i igračkog kadra nisu u prvom planu. Uvažavamo Kohortu, ali o njihovim zahtjevima ce se razgovarati kad i ako se riješe stari dugovi. Sljedećih sedam dana su vjerojatno najsudbonosniji u povijesti kluba - zaključio je Mihić.

Linker
22. rujan 2024 21:32