Nikola Karabatić

 THOMAS COEX Afp
U ZADNJOJ SEKUNDI

VIDEO Pogledajte nevjerojatnu dramu i grešku koja je presudila Francuzima. Karabatić: ‘Sport je okrutan‘

Do kraja susreta ostalo je još samo 13 sekundi, a Francuska je prosula čak dva gola prednosti
Piše: SNObjavljeno: 07. kolovoz 2024. 17:33

Uistinu nevjerojatnoj drami mogli smo svjedočiti u Lilleu u četvrtfinalu rukometnog turnira između Njemačke i Francuske. Nijemci su nakon produžetaka izborili mjesto među top četiri, no 13 sekundi prije kraja regularnog dijela Francuzi su imali dva pogotka prednosti!

Kada je Dika Mem zabio za 29:27 početkom isteka posljednje minute, djelovalo je da moćni Francuzi mogu početi slaviti. Nijemci su krenuli na sve ili ništa, no napad se odužio sve dok im nije dosuđen sedmerac 13 sekundi prije kraja. Realizirat će ga Renars Uscins, no njemačke nade i dalje su "van svake pameti" jer Francuzi samo moraju sačuvati loptu. Za to je bio zadužen upravo Dika Mem, jedan od najiskusnijih pojedinaca reprezentacije, ali napravio je pogrešku koju će još dugo pamtiti.

image

Vincent Gerard i Dika Mem

SAMEER AL-DOUMY Afp

Mem je, naime, okružen četvoricom na sredini parketa, nehotice predao loptu u ruke protivnika, zatim će proći dodavanje prema Uscinsu, koji je s nekih 10 metara udaljenosti probio vratara Vincenta Gerarda. I to u 59 minuti i 59. sekundi utakmice!

Ispostavit će se to "smrtnom presudom" za Francuze, koji su u produžecima poraženi 34:35, a to će označiti njihov najgori nastup na ljetnim Olimpijskim igrama još od Atene 2004. godine. Isto tako, označit će i završetak karijere Nikole Karabatića, koji je i prije turnira najavio da mu je ovo posljednje natjecanje.

- Gotovo je, više nikada neću doživjeti ovakvu atmosferu. No, sa zadovoljstvom zatvaram svoju karijeru, i dalje ću bodriti ovu talentiranu francusku momčad. Ostvario sam svoje snove, ponosan sam na sve titule i medalje koje smo osvojili - rekao je Karabatić pa se kratko osvrnuo i na ogled s Njemačkom.

- Jako smo razočarani, sport zna biti okrutan.

Karabatić je s reprezentacijom Francuske osvojio tri olimpijska zlata (2008., 2012. i 2020.), četiri svjetska zlata (2009., 2011., 2015. i 2017.) te četiri europska zlata (2006., 2010., 2014. i 2024. te završava karijeru kao rekorder nacije. Na aktualnom natjecanju izbornik Guillaume Gille slabo ga je koristio, a kompletni nastup Francuza već je označen kao izvedba ispod svih očekivanja.

Nijemci će u nastavku natjecanja igrati sa Španjolskom, koja se pokazala boljom od Egipta (29:28). S druge strane dvoboje još trebaju odigrati Danska i Švedska te Norveška i Slovenija.

Linker
21. rujan 2024 13:11