PATRICIA DE MELO MOREIRA Afp
DOČEKALA JE TITULU

Veliko slavlje za Italiju, Donnina ‘krvnica‘ iz Wimbledona u zadnjem meču u Parizu osvojila zlato

Jasmine Paolini i Sara Errani pobjednice su ženskog turnira parova na Olimpijskim igrama
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 04. kolovoz 2024. 19:47

Dva velika finala u kratko vrijeme, ona u Roland Garrosu, pa Wimbledonu, je izgubila, ali u trećem joj ipak nije izmaknula pobjeda. Doduše, u ovom je imala i pomoć...

Talijanska tenisačica Jasmine Paolini, poražena dakle u posljednja dva Grand Slam finala unazad dva mjeseca, dočekala je zlatnu utjehu u olimpijskom finalu. Ne ipak u pojedinačnoj konkurenciji, već u parovima sa Sarom Errani, ali i to će poslužiti...

Paolini i Errani pobijedile su sa 2:6, 6:1, 10:7 u posljednjem teniskom meču pariških OI Ruskinje Miru Andrejevu i Dijanu Šnajder, koje su iznenađujuće došle do završnice turnira, ali i zasluženo budući da su izbacile u četvrtfinalu najveće favoritkinje i osvajačice zlata iz Tokija, Čehinje Siniakovu i Krejčikovu.

Talijanke su, inače, i u Roland Garrosu ove godine igrale finale, a tamo su poražene od američko-češke kombinacije Gauff - Siniakova. U novom dolasku na iste terene uspjele su napokon otići do kraja.

Errani (37) ovime je ostvarila karijerni Golden Slam u parovima, budući da je već u razdoblju od 2012. do 2014. sa sunarodnjakinjom Robertom Vinci osvojila sva četiri Grand Slama u parovima (a ukupno pet). Veteranka, inače, ima i finale Roland Garrosa u "singlu" iz 2012. (Šarapova).

Za Paolini (28), pak, nakon spomenuta dva uzastopna Grand Slam finala u singlu, ovo je prvi veliki trofej u karijeri.

Linker
15. rujan 2024 08:57