Ivan Martinović protiv Austrije

 SWEN PFORTNER/Dpa Picture-alliance Via Afp
BRILJANTNA PARTIJA

Povratnik u reprezentaciju: ‘Drago mi je da sam devet komada zabio momčadi protiv koje sam se ozlijedio‘

"S Nijemcima možemo igrati jako dobro i optimistično gledamo prema toj utakmici", kaže Ivan Martinović
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 15. ožujak 2024. 10:13

Ta lakoća u napadu koju ima Ivan Martinović čini Hrvatsku posebnijom. Zabio je Austriji devet komada i odigrao jako hrabro, jer dugo mu stvari ne idu na ruku. Dugo je bio ozlijeđen, vratio se u zadnji tren, Klarica je bio naš najbolji strijelac na Euru, protiv sebe je imao prvog austrijskog igrača Nikolu Bilyka i sve to je odradio vrhunski.

Prvo pitanje je - kako?

- Uz dosta truda i drago mi je bilo da je bilo baš protiv Austrije protiv koje sam se ozlijedio na Euru. Morao sam mirovati, radio sam terapije, imao kontrolni pregled nekoliko dana prije okupljanja, a moglo se dogoditi da se ne mogu još vratiti. Odradio sam dva treninga u Melsungenu, utakmicu na kojoj sam zabio sedam komada i došao u reprezentaciju.

Dakle, bilo vam je jako naporno?

- Jest, ali taj napor lakše pada nakon ovakve utakmice i rezultata. Bilo je dobro, ali pred kraj sam i ja osjetio umor, pa je bilo dva tri šuta koja nisu trebala, ali dobro, tim je odradio vrhunski posao i s ovom pobjedom smo bliže ostvarenju želje da se plasiramo na OI u Parizu.

Nije bilo lako čuvati Bilyka?

- On je sjajan igrač, ne igra uzalud u Kielu, meni je bio poseban izazov, jer smo na neki način u Austriji još igrali skupa. Nije mi trebao video za pripremu na njega, znao sam ga dobro. Teško ga je zadržati, ali u nekim okvirima mislim da smo kao momčad uspjeli. Bilo je malo nervoze na početku, trebalo nam je da se pokrenemo neko vrijeme, a kada smo to učinili pokazali smo da smo bolja momčad od Austrije.

Sada nam slijedi Njemačka u kojoj igrate, a kada ste došli u Njemačku igrali ste prvo ovdje u Hannoveru?

- Da, ali uglavnom u onoj drugoj manjoj dvorani. To mi je bilo veliko iskustvo. Cijela ta Njemačka dolazi iz Bundeslige i sama ta činjenica je za respekt. Sudaramo se često kroz sezonu i koliko god su dobri, mi možemo igrati jako dobro s njima i optimistično gledamo prema toj utakmici. Nemaju nas s čim iznenaditi, znamo njihove najjače strane. Mi se opet navikavamo, novi je izbornik, drugačiji zahtjevi, ali protiv Austrije smo dokazali da uz sve probleme možemo jako dobro funkcionirati. Gušt je igrati takve utakmice kada znaš da će dvorana biti puna - zaključio je Ivan Martinović.

Linker
28. travanj 2024 05:27