Zico

 Agif/ddp Usa/profimedia
NOGOMETNI GENIJ

Opljačkan jedan od najboljih svih vremena, u sekundi ostao bez torbe pune novca, satova, dijamanata...

Dva pljačkaša brzopotezno su plan provela u dijelo i otišli u nepoznato
Piše: SNObjavljeno: 27. srpanj 2024. 12:34

Čuvaj se prevaranata i džeparoša, savjet je koji često stoji uz poruku "sretan put u Pariz", jer francuska prijestolnica poznata je kao mjesto gdje obvezno morate svoje stvari držati na oku. Na najgori način u petak je to saznao Zico, koji je na samo trenutak odvojio pogled od svoje torbe i ostao bez bogatstva.

Slavni brazilski nogometaš u petak je podnio prijavu francuskoj policiji nakon što mu je ukradena torba s hrpom novca, satovima i dijamantnog nakita. Ukupna vrijednost ukradenih stvari navodno iznosi oko 500 tisuća eura, piše El Parisien, no izvor AFP-a tvrdi da je svota ipak pretjerana. Kako bilo, 71-godišnji Zico je u svakom slučaju ostao "kratak" za nekoliko stotina tisuća eura, a scena se odvila u samo nekoliko sekundi, dok se bivši nogometaš s tri odigrana Svjetska prvenstva u dresu Brazila vozio taksijem.

U prijavi stoji da se taksi nakratko zaustavio, a stražnji prozor bio je otvoren. Potom su prišla dva nepoznata prolaznika, jedan je imao zadatak odvratiti pažnju vozaču, a drugi zavući ruku kroz prozor taksija i "maznuti" Zicovu torbu. Plan im je i uspio, a policija je već započela istragu. Inače, Zico je stigao na Olimpijske igre u Pariz kao dio brazilske delegacije.

Slični incident prethodno se dogodio i reprezentaciji Argentina. Javier Mascherano u srijedu je otkrio da je netko upao u bazu njihove momčadi i opljačkao stvari u zasad nepoznatoj vrijednosti.

Linker
21. rujan 2024 07:31