MIGUEL MEDINA Afp
ZADNJA PRILIKA ZA NOLETA

Kakav spektakl za kraj: Novak Đoković i Carlos Alcaraz borit će se za pariško zlato

Iako je dan ranije izrazio zabrinutost zbog moguće nove ozljede koljena, Srbin je naizgled bez smetnji odradio dvoboj
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 02. kolovoz 2024. 22:01

Novak Đoković sa 37 godina ostvario je svoj najbolji rezultat na olimpijskim igrama u karijeri, plasmanom u finale pariških OI zahvaljujući pobjedi nad Talijanom Lorenzom Musettijem od 6:4, 6:2.

Iako je dan ranije izrazio zabrinutost zbog moguće nove ozljede koljena, Srbin je naizgled bez smetnji odradio dvoboj s Musettijem, kojeg je pobijedio i u polufinalu nedavnog Wimbledona.

Najtrofejnijem Grand Slam tenisaču (24) preostaje još samo jedan korak do osvajanja i posljednjeg velikog trofeja kojim bi zaokružio karijeru. Nedostaje mu, naime, još uvijek olimpijsko zlato, budući da je u Pekingu 2008. osvojio broncu, u Londonu 2012. i Tokiju 2016. gubio mečeve za istu medalju, a u Riju 2016. izgubio u 1. kolu (Del Potro).

No, posljednja prepreka bit će mu i najteža, budući da će u finalu u Parizu (nedjelja) igrati protiv Carlosa Alcaraza, čovjeka koji mu je već "oduzeo" dva Grand Slama, preciznije pobijedio ga u posljednja dva finala Wimbledona.

Hoće li ga mladi Španjolac, koji se u polufinalu lakoćom obračunao s Kanađaninom Auger-Aliassimeom, spriječiti da u posljednjoj prilici u karijeri osvoji olimpijsko zlato?

Na zemlji su međusobno igrali dva puta do sada, u polufinala Madrida 2022. slavio je Alcaraz, u polufinalu Roland Garrosa 2023. Đoković.

Linker
02. kolovoz 2024 22:16