ANTE CIZMIC Cropix
ODRŽAN ŽDRIJEB

Hrvatska saznala suparnike na Olimpijskim igrama, čekaju nas veliki rukometni derbiji!

Francuska je kao domaćin mogla sama birati skupinu i odlučila izbjeći naše društvo
Piše: SNObjavljeno: 16. travanj 2024. 18:11

U utorak je u Francuskoj održan ždrijeb skupina za olimpijske turnire rukometašica i rukometaša koji se igraju od 25. srpnja do 11. kolovoza u Parizu. Izvlačile su se u obje konkurencije dvije skupine s po šest selekcija. Utakmice tih skupina igrat će se u Parizu, a razigravanje nakon njih od četvrtfinala do medalja u Lilleu na stadionu Pierre Mauroy.

Uoči ždrijeba, voditelji su otkrili informaciju da je za nadolazeću smotru u Parizu dosad prodano ukupno 7,9 milijuna različitih ulaznica, a zatim su na binu pozvali Jérômea Fernandeza, dvostrukog zlatnog olimpijca (2008. i 2012.) s reprezentacijom Francuske. Bivši rukometaš asistirao je pri izvlačenju, kao i bivša kapetanica Francuske Siraba Dembele Pavlović, srebrna u Riju 2016.

Hrvatska se nalazila u drugom bubnju, a od 12 reprezentacija samo nije mogla izvući Norvešku koja je bila postavljena u isti. Naši rukometaši upali su u grupu A, gdje će igrati sa Španjolskom, Njemačkom, Japanom, Švedskom i Slovenijom.

U grupi B igrat će Francuska, Danska, Egipat, Mađarska, Norveška i Argentina. Francuska je kao domaćin mogla birati u koju će skupinu nakon što su izvučene sve reprezentacije, a nakon kratkog dogovora odlučili su da će to biti skupina B, a nama su poslali Slovence.

U ženskoj konkurenciji A grupa podrazumijeva Norvešku, Njemačku, Sloveniju, Poljsku, Dansku i Južnu Koreju, a u B skupini nalaze se Mađarska, Nizozemska, Španjolska, Francuska i Brazil.

Linker
16. travanj 2024 18:15