TOM DUBRAVEC Cropix
ČEKA NAS NOVI SPEKTAKL

Hrvatska nakon jedne od najluđih drama saznala protivnika u polufinalu Olimpijskih igara

Sjajna utakmica! Završilo je nakon 32 minute 9:9, a potom su slijedili peterci
Piše: Dean BauerObjavljeno: 07. kolovoz 2024. 22:12

Poznata je i satnica polufinalnih susreta koji su na rasporedu u petak, 9. kolovoza. Prvi će od polufinalista u vodu SAD i Srbija s početkom u 14.35 sati. Večernji termin polufinala određen je za par Hrvatska - Mađarska, s početkom u 19.35 sati.

U srijedu su pak, u večernjem terminu četvrtfinalnog dana odigrane su dvije ludo zanimljive utakmice, a obje s isključenjima bez prava zamjene zbog brutalnosti i obje s petercima na kraju.

Momčad SAD je tek boljim izvođenjem peteraca svladala Australiju 11:10 (1:3, 2:2, 2:0, 2:2 - 4:3). Australija je vodila 4:1 i 5:2, a što je u najvećoj mjeri bila posljedica isključenja zbog brutalnosti Amerikanca Hoopera (4 minute kazne i peterac za Australiju). No, SAD su uspjele poravnati u trećoj četvrtini na 5:5. U neizvjesnoj završnici, Australija je na krilima ljevaka Luke Pavillarda (4 gola) koji igra u Barceloneti kod našeg Elvisa Fatovića, bivšeg australskog izbornika vodila u zadnjoj minuti, 7:6. Pola minute prije kraja poravnao je za SAD bivši mladostaš, Alex Bowen. U raspucavanju peteraca američki vratar Weinberg je obranio dva peterca (Maksimović i Pootu) i to je bilo dovoljno za slavlje SAD. Za Australiju je 1 gol dao Dubrovčanin, Jacob Merčep.

Italija - Mađarska 10:12 (2:3, 0:1, 5:2, 2:3 - 1:3)

U posljednjoj četvrtfinalnoj utakmici, nama zanimljivoj jer nam je dala suparnika u polufinalu, sastali su se Italija i Mađarska. Mađari su poveli 2:0 i 3:1, da bi se kod vodstva 3:2, pred kraj druge četvrtine malo "zagužvalo". Suci Mišković iz Crne Gore i Alexandrescu iz Rumunjske su zbog brutalnosti isključili Francesca Condemija. Talijan je pucao po golu, te je nakon ispuštene lopte iz ruke, naletio na glavu Jansika. Talijani su i to nadjačali, Mađarska se nije odveć okoristila s 4 minute stalnog igrača više. Uostalom, pred kraj treće dionice bilo je 6:4 za Italiju, ali već sredinom četvrte dionice 9:8 za Mađarsku. Sjajna utakmica! Završilo je nakon 32 minute 9:9, a potom su slijedili peterci u kojoj su briljirali vratari. Mađarski Soma Vogel je bio uspješniji jer je obranio udarce Di Fulviju, Fondelliju i Di Sommu, dok su od Mađara iz peterca gol propustili dati Denes Varga i Fekere.

Linker
05. rujan 2024 20:24