ARNAUD FINISTRE Afp
CIRKUS NA OI U PARIZU

FIFA odbila žalbu, Argentinci ogorčeni: ‘Tražit ćemo objašnjenje odluke, branimo svoja prava‘

‘Disciplinsko povjerenstvo FIFA-e odbacilo je prosvjed uložen u vezi utakmice protiv Maroka‘
Piše: HinaObjavljeno: 27. srpanj 2024. 18:30

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) odbacila je žalbu Argentinskog nogometnog saveza (AFA) na poništeni pogodak "Gauča" u prvom kolu Olimpijskog turnira protiv Maroka.

Podsjetimo, Argentina je u susretu protiv Maroka izjednačila na 2:2 u 16. minuti nadoknade, no pogodak je poništen tek dva sata kasnije.

Neposredno nakon gola Cristiana Medine dvadesetak marokanskih navijača upalo je na teren stadiona Geoffroy-Guichard u Saint-Etienneu, a dio navijača je zasuo travnjak bocama i čašama zbog čega je švedski sudac prekinuo susret.

image
ARNAUD FINISTRE Afp

Činilo se kako je svirao kraj, međutim švedski sudac Glenn Nyberg je prekinuo utakmicu. Uslijedila je gotovo dvosatno vijećanje hoće li se susret nastaviti ili će biti prekinut. Na koncu su se momčadi iza 19.00 sati pojavile na terenu kako bi mogle odigrati posljednje minute.

Izjednačujući pogodak Argentine je ipak poništen zbog zaleđa, a Maroko je u dodane tri minute obranio prednost.

"Disciplinsko povjerenstvo FIFA-e odbacilo je prosvjed uložen u vezi s događajima koji su se dogodili u utakmici protiv Maroka," rekao je predsjednik AFA-e Claudio "Chiqui" Tapia na X, rekavši kako je zatražio objašnjenje presude.

"U obranu naših prava, AFA će zatražiti objašnjenje odluke, te procijeniti mogućnost nove žalbe", rekao je Tapia.

Linker
10. rujan 2024 15:48