JACK GUEZ Afp
SKINUO KAPU

Đoković: ‘Hrvatima je osvajanje zlata kao šetnja u parku, fantastično je kad se male nacije dokazuju‘

Najbolji tenisač svih vremena pobijedio je u finalu Španjolca Carlosa Alcaraza
Piše: SNObjavljeno: 06. kolovoz 2024. 23:10

Legendarni Novak Đoković je po prvi put u karijeri osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama. Najbolji tenisač svih vremena pobijedio je u finalu Španjolca Carlosa Alcaraza, koji ga je ranije ove godine pobijedio u finalu Wimbledona. U intervjuu za HRT je komentirao svoj veliki uspjeh, ali i uspjehe hrvatskih sportaša.

- Ovo je bio jedan od najboljih mečeva koje sam ikada odigrao, možda i najduža dva seta u mom životu. Sve to protiv Alcaraza, koji je bio apsolutni favorit s obzirom na dominantne pobjede protiv mene na Roland Garrosu i Wimbledonu. Prije turnira sam rekao da se osjećam bolje i da imam veće šanse za pobjedu - rekao je Đoković za HRT pa nastavio.

- Pete olimpijske igre, većinu sam ulazio kao glavni favorit. Ovoga sam puta uspio, emocije su nezamjenjive, neopisive, nešto što su legendarna braća Sinković doživjeli više puta, oni su tu došli "kao u šetnju u parku", osvojili još jedno zlato. Njima je isto drago, a meni je drago zbog njih. Fantastično je kada se na najvećoj sportskoj smotri dokažu male nacije kao što su Srbija, Hrvatska i druge zemlje iz regije. Mislim da živimo san. Žao mi je što je Donna Vekić izgubila u finalu, ali s druge strane, ogroman uspjeh. Ona je izvanredna osoba, mislim da može još puno toga napraviti u tenisu - zaključio je srpski tenisač.

Linker
05. rujan 2024 18:27