Ons Jabeur

 DIMITAR DILKOFF Afp
‘MORAM SLUŠATI TIJELO‘

Deseta tenisačica svijeta nakon konzultacija s liječnicima odustala od nastupa na OI u Parizu

Trostruka Grand Slam finalistica, objavila je poruku na društvenim mrežama
Piše: HinaObjavljeno: 18. lipanj 2024. 09:37

Tunižanka Ons Jabeur, deseta tenisačica svijeta, objavila je u ponedjeljak da odustaje od sudjelovanja na Olimpijskim igrama u Parizu kako bi sačuvala koljeno.

Jabeur (29), trostruka Grand Slam finalistica, objavila je poruku na društvenim mrežama u kojoj je objasnila da je "nakon konzultacija s liječničkim timom u vezi sudjelovanja na Olimpijskim igrama u Parizu, donesena odluka da bi prilagodba na brzu promjenu podloge i tijela dovela njeno koljeno u opasnost i ugrozila ostatak sezone."

"Uvijek sam voljela predstavljati svoju zemlju na bilo kojem natjecanju, ali moram slušati svoje tijelo", dodala je 29-godišnja Jabeur, koja se natjecala na Olimpijskim igrama 2012. u Londonu, 2016. u Riju i 2021. u Tokiju. Operirala je desno koljeno 2023. godine.

Na Roland-Garrosu ove godine, na pariškoj zemljanoj podlozi gdje će se održati olimpijska natjecanja, Ons Jabeur je u četvrtfinalu izgubila od Amerikanke Coco Gauff.

Nastup na OI u Parizu je otkazala i treća tenisačica svijeta Bjeloruskinja Arina Sabaljenka, koja je kao razlog navela gusti raspored natjecanja pod okriljem WTA.

Olimpijski turnir u Parizu održat će se na pješčanim terenima Roland Garrosa od 27. srpnja do 4. kolovoza. Počet će manje od dva tjedna nakon završetka Grand Slama u Wimbledonu i završiti tri tjedna prije početka US Opena.

Linker
18. lipanj 2024 09:53