LAURENT SANSON - PANORAMIC/AFP/PROFIMEDIA
KOŠARKAŠKO ČETVRTFINALE

Aco Petrović ima priliku napraviti najveću senzaciju Olimpijskih igara

Iako još nije završeno natjecanje po skupinama, već je jasno da će SAD za polufinale igrati protiv Brazila
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 03. kolovoz 2024. 21:26

Posljednja utakmica grupnog dijela košarkaškog turnira između Srbije i Južnog Sudana tek se treba odigrati nakon čega će se obaviti ždrijeb četvrtfinalnih parova, ali gotovo sve je već poznato.

Sustav je tako napravljen da u četvrtfinale prolaze po dvije najbolje momčadi iz tri skupine te dvije najbolje trećeplasirane momčadi. One će biti podijeljene u četiri jakosne skupine po plasmanu u grupama.

U prvoj skupini su dvije prvoplasirane momčadi s najboljom koš-razlikom, a to su SAD i Njemačka. U drugoj je treća prvoplasirana momčad, Kanada te vjerojatno Srbija ako pobijedi Južni Sudan. U slučaju pobjede južnosudanske momčadi, u drugi šešir će oni, ako slave s tri ili više poena razlike. U slučaju pobjede Južnog Sudana s jednim ili dva poena, u drugi šešir će Australija.

image

Aco Petrović

INDEPENDENT PHOTO AGENCY/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA

Treći šešir će svakako ‘ugostiti‘ Francusku i vjerojatno Australija dok je u posljednjem siguran Brazil, a druga momčad može biti Grčka, Južni Sudan ili čak Srbija.

U četvrtfinalu će igrati momčadi iz prvog protiv onih iz četvrtog šešira, odnosno one iz drugog protiv onih iz trećeg. Ne mogu se susresti momčadi koje su već bile u istoj skupini pa je tako jasno da će Amerikanci igrati protiv Brazilaca. Momčad Ace Petrovića bila je u skupini s Njemačkom pa ne može ponovo igrati protiv njih.

Ako pretpostavimo da će Srbija pobijediti Južni Sudan, naši istočni susjedi bi u četvrtfinalu igrali protiv Australije, Kanada protiv Francuske, a Njemačka najvjerojatnije protiv Grčke. Južni Sudan može zamijeniti Grke ako izgube s jednim ili dva poena razlike. Kao što smo rekli, oni mogu i u drugi šešir, ali za takvo što bi im trebalo veliko iznenađenje.

Linker
10. rujan 2024 05:08