Nikola Vilić/Cropix
IZDALI PRIOPĆENJE

OGORČENJE U HAJDUKU 'Ovo je teatar apsurda, tri mjeseca je trebalo da se javi čovjek koji je pozajmio novac od Dinama'

Kazne koje je izrekao disciplinski sudac Prve HNL Krešimir Vlajčević samo su nastavak teatra apsurda koji vlada na našoj nogometnoj sceni, a u kojem Hrvatski nogometni savez ne primijenjuje iste kriterije za sve sudionike u hrvatskom nogometu, objavio je u petak Hajduk na svojoj internetskoj stranici.
Piše: HinaObjavljeno: 11. prosinac 2015. 19:54

"Sama činjenica da je Krešimiru Vlajčeviću, koji je u široj javnosti najpoznatiji kao osoba koja je primila pozajmicu od Dinama te unatoč tome nije trpio nikakve posljedice, trebalo gotovo tri mjeseca da objavi kazne govori o njegovoj neovisnosti i nepristranosti kod donošenja odluka. Jedni kriteriji vrijede za vladajuću nomenklaturu HNS-a i njihove prijatelje, koji su zaštićeni i dozvoljeno im je sve, dok drugi kriteriji vrijede za one koji ukazuju na nepravilnosti i nepoštenje u hrvatskom nogometu te u pravilu završavaju pod kaznama i supenzijama", ističe Hajduk.

Predsjednik Nadzornog odbora Hajduka Ljubo Pavasović-Visković kažnjen je zabranom obavljanja svih funkcija u nogometu u trajanju od dvije godine, dok je sportski direktor Hajduka Goran Vučević kažnjen zabranom obavljanja svih funkcija u trajanju od tri mjeseca. Pavasović-Visković je kažnjen zbog grubog vrijeđanja i nasilničkog ponašanja prema sucima utakmice 10. kola Hajduk - Dinamo, a Vučević je kažnjen zbog vrijeđanja sudaca.

"Sucu Brunu Mariću koji je svojim sudačkim pogreškama pred očima cjelokupne javnosti izazvao pravi cirkus oko derbija dozvoljeno je da pjeva i svira na kućnim zabavama igrača Dinama te drži konferencije za novinare, suprotno i HNS-ovim kodeksima i pravilnicima. Alojziju Šuprahi koji je prvostupanjski osuđen zbog fizičkog napada na predsjednika Hajduka dozvoljeno je da i dalje obnaša funkciju člana IO HNS-a, te je uz to nagrađen imenovanjem na listu delegata za utakmice Europske lige i Youth Champions League. Takve stvari i brojne druge primjere Hrvatski nogometni savez tolerira, a Hajduka i njegovo vodstvo drastično se kažnjava. Stoga ova odluka o kazni, ma koliko bila drastična, nije nas iznenadila i neće nas zaustaviti u borbi za ravnopravan status svih sudionika u hrvatskom nogometu", priopćio je Hajduk.

Linker
23. rujan 2024 00:24