PRAVA STIMULACIJA

OČAJNI ZADRANI 'Od zraka se ne živi, najbolji 'poguranac' bila bi barem jedna plaća'

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 27. travanj 2015. 23:05

Svi su složni u zaključku kako je Zadru nedostajalo svega pet minuta dobre koncentracije i onda bi se nakon ogleda s Dinamom bilo vedrijeg raspoloženja. Istina, ne može se protiv momčadi koja od prvoga kola drži vrh ljestvice tražiti put prema luci spasa. Ali...

- Bili smo nikad bliže jednome bodu koji bi nam puno značio, ponajprije u odnosu na Osijek kojem bismo na taj način pobjegli jedan bod koji možda bude presudan, jer imamo slabiji omjer u međusobnim ogledima. Opet, ako je na drugoj strani bio Dinamo, onda možemo tražiti nekakvu utjehu - veli Mladen Matković, vratar Zadra koji je dugo svoju mrežu držao netaknutom.

Onoga trenutka kad se Zoran Mamić odlučio u igru poslati Marka Pjacu, mnogi su razmišljali kako će upravo taj potez biti odlučujući. I bijaše!

- Mislim da se nikomu od nas ne može ništa zamjeriti, jer se igralo disciplinirano, trkački jako dobro odradili, međutim, opet moram kazati da je Dinamo momčad kojoj nije baš tako jednostavno parirati. A mi smo imali svoje prigode, znali i te kako priprijetiti, nažalost opet smo kažnjeni u zadnjim minutama utakmice. Nadam se da će nam se sportska sreća vratiti ubrzo - poželio je Matković, koji je u nizu obranio dvije " mrtve šanse" Dinamovaca.

- Ne smijemo više misliti o toj utakmici, bilo pa prošlo i nitko od nas sretniji da je taj bod ostao u Stanovima, moramo se okrenuti onome što dolazi. Naš dan " D" je čini mi se utakmica u srijedu protiv Zagreba u Kranjčevićevoj. E, tu treba biti pravi, jer ako ne dođemo do pozitivnog ishoda, strah me je za naš prvoligaški život - iskreno će Mladen koji je nastavio biti otvoren, pa veli bez dlake na jeziku...

- Borimo se za ostanak, imamo težak raspored, volimo klub, radimo izvrsno što pokazuju naši proljetni rezultati, međutim, ne živi se od zraka. Najbolja stimulacija uoči Zagreba bila bi nam barem jedna plaća, jer od toga nema boljeg " poguranca" - razmišlja Matković.

Ispred Zadra je još šest teških kola u kojima svaki osvojeni ili izgubljeni bod ima svoju težinu.

- Ako bismo radili kalkulaciju onda će nam do kraja biti potrebne tri pobjede - zaključio je zadarski vratar.

Linker
23. rujan 2024 00:50