Ronald Goršić/CROPIX
TUŽNA VEČER U BEČU

Zoran Mamić: Krivac za prvu utakmicu? Malo momčad, malo Jurčić, malo mi sa strane...

Izgubili smo puno, ali nije se svijet srušio. Igramo Europsku ligu u kojoj ćemo biti konkurentni i cilj je prezimiti u Europi – završio je Zoran Mamić
Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 28. kolovoz 2013. 01:42

- Tako blizu, a opet tako daleko - uzdahnuo je Zoran Mamić nakon utakmice koju je odlično vodio sve do zadnjih deset minuta. Umjesto da dokrajči gorgiranog protivnika, Mamić i Krznar su se odlučili čuvati rezultat. Ubacili su Antolića i Leku koji je kardinalno pogriješio i izbacio Dinamo iz Lige prvaka.

- Svi smo bili za tu varijantu. Ideja je bila takva da ciljano pojačamo sredinu i da iskontroliramo utakmicu do kraja. Svi smo bili za tu varijantu – tvrdi sportski direktor

Dinama koji je pohvalio karakter svojih igrača.

- Vratili smo se, zabili dva do kraja prvoga djela i preuzeli rizik da stignemo do tog trećeg. Domaćini nisu imali pritisak već su to činili stihijski – objasnio je Mamić koji se sjetio i Paola Tagliaventa i dvije sporne situacije u kojoj je talijanski sudac evidentno oštetio Dinamo.

- U prvom djelu je bio čisti penal, a kod drugog gola Austrije čini mi se da je bio prekršaj nad Addyjem. No, ne mislim da je bilo loše namjere. Greške su sastavni dio nogometa.

Evidentno je Liga prvaka izgubljena u Zagrebu. No, Zoran Mamić nije htio prstom uperiti u krivca. Radije je preuzeo kolektivnu odgovornost za dva lica Dinama.

- I u prvoj utakmici smo se htjeli pokazati na način na koji ste nas vidjeli ovdje, ali nismo uspjeli. Krivac? Malo momčad, malo Kruno i malo mi sa strane – posuo se Mamić mlađi pepelom. Iako je u autobusu koji je Dinamovce odveo u Zagreb kraljevala tuga, već danas se mora zatvoriti poglavlje zvano Liga prvaka i okrenuti se onoj Europskoj. Ovakav Dinamo iz Beča će imati ponešto za reći u tom natjecanju.

- Izgubili smo puno, ali nije se svijet srušio. Igramo Europsku ligu u kojoj ćemo biti konkurentni i cilj je prezimiti u Europi – završio je Zoran Mamić.

Linker
21. rujan 2024 16:27