Ronald Goršić/CROPIX
NA IZLET U UKRAJINU

Zoran Mamić čuva Šimunića, Soudanija i Fernandesa za veliki derbi s Hajdukom

Već je praktički bilo dogovoreno da u Odesi startaju Rukavina, Halilović, Beqiraj, Sare, Šimunović...
Piše: Alen MaričićObjavljeno: 26. studeni 2013. 09:55

U kakvom će sastavu Dinamo nastupiti u Odesi, koje figure će trener Zoran Mamić postaviti na travnjak? To je Dinamovo pitanje svih pitanja. Naime, nakon ogleda s Čornomorecom u četvrtak koji za Modre nema nikakav rezultatski značaj jer su se već oprostili od Europe, u nedjelju je na programu vječni derbi s Hajdukom koji ima itekako veliko značenje.

Prvobitni plan Mamića i njegova stožera je propao. Naime, u Odesi je trebala igrati, uvjetno rečeno, druga momčad, kako bi se ona prva adekvatno odmorila na sudar s Majstorima s mora. Po tom promišljanju, u Ukrajinu nisu trebali putovati Junior Fernandes, Soudani, Šimunić, Leko, Brozović, Čop... Već je praktički bilo dogovoreno da od prve minute u Odesi startaju Rukavina, Halilović, Beqiraj, Sare, Šimunović, Pamić... Već je na ploči u svlačionici bila nacrtana postava s tim prezimenima.

Međutim, onda je uslijedila odgoda utakmice u Puli koja je potpuno poremetila planove Zorana Mamića i njegova trenerskog društva. Naime, stručni stožer Modrih plaši se činjenice da bi u tom slučaju udarna momčad na derbi s Hajdukom istrčala nakon što tri tjedna ne bi odigrala niti jednu utakmicu. To im se nikako ne sviđa, te pokušavaju složiti nekakvu koncepciju po kojoj bi oni koji će igrati protiv Hajduka ipak dobili neku minutažu i protiv Čornomoreca. Još nije odlučeno hoće li isti početi od prve minute ili će priliku dobiti tijekom utakmice. Bilo kako bilo, na gostovanju u Ukrajini može se ipak očekivati kombinirani sastav Modrih.

Kako se činilo, moguće jest da u Odesi ne zaigraju samo Josip Šimunić, Marcelo Brozović i Soudani. To je logično, jer taj trojac igrao je reprezentativne utakmice, pa nisu imali tako veliku stanku. Igrao je i Šimunović za mlade, ali njemu trebaju ogledi jer nema veliku minutažu. Pitanje jest hoće li u Ukrajini zaigrati i Jerko Leko. On je bio predviđen za utakmicu protiv Istre 1961, onda se trebao odmarati protiv Čornomoreca te zaigrati protiv Hajduka.

Linker
22. rujan 2024 07:22