AFP
BENITEZ

'Želim osvojiti Europa ligu'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. prosinac 2012. 11:49

Nogometaši Chelseaja, aktualni prvaci Europe, zapeli su već u natjecanju po skupinama Lige prvaka, te ove sezone neće moći braniti prošlogodišnji naslov. Inače, Chelsea je najbolja trećeplasirana momčad u povijesti Lige prvaka koja se nije uspjela plasirati u osminu finala.

U posljednjem je kolu londonska momčad pred svojim navijačima pobijedila danski Nordsjaelland sa čak 6-1, ali ju je pokopao rezultat iz Donjecka gdje je Juventus slavio protiv Šahtara s 1-0. Tako Chelseaju ostaje natjecanje u Europa ligi, u nastavku europske sezone.

Novi trener na Stamford Bridgeu, Španjolac Rafa Benitez, je u srijedu upisao premijernu pobjedu kao trener ove momčadi. Ostvario je to poslije dva premierligaška remija (Manchester City i Fulham), te posljednjeg poraza od West Hama.

- Izuzetno sam zadovoljan kako smo odigrali. Opet smo, kao i protiv Fulhama i West Hama, stvorili veliki broj prilika s razlikom što smo protiv Danaca i zabijali. Mislim da smo na dobrom putu, jer igramo sve bolje - rekao je Benitez i nastavio:

- Bilo mi je jasno u trenutku kada sam dolazio u klub, da postoji realna mogućnost od ispadanja u Ligi prvaka. Nažalost, mi smo našu utakmicu dobili, ali nismo ništa mogli učiniti po pitanju onoga što se događalo u Ukrajini. No, ja sam sretan što ćemo imati priliku igrati i Europa ligu. Cijenim to natjecanje i bilo bi sjajno kada bismo ga osvojili. I igranje finala bi bila velika stvar.

Benitez je na kraju dodao:

- Imamo mnogo utakmica zadnjih dana, igramo praktički bez prestanka. Malo je vremena za uhodavanje, tako da sam ja već okrenut vikendu i novom ogledu u domaćem prvenstvu. Ova je pobjeda protiv Nordsjaellanda dobra podloga da krenemo dalje, pobjedničkim putem - zaključio je Španjolac.

Linker
21. rujan 2024 21:37