SPEKTAKL U MONACU

ŽDRIJEB LIGE PRVAKA Austria Beč završila u skupini s Portom, Atleticom i Zenitom

Piše: ArhivaObjavljeno: 29. kolovoz 2013. 19:27

U četvrtak su u Monacu izvučene skupine 59. natjecanja najboljih europskih momčadi, 22. od kad je Kup prvaka postao Liga prvaka. Nakon što je u protekle dvije sezone Dinamo Zagreb bio član elitne skupine europskih klubova, Hrvatska u sezoni 2013/14. neće imati klupskog predstavnika u LP. No bez obzira na tu činjenicu, čeka nas veliki broj zanimljivih, atraktivnih i kvalitetnih sudara najjačih klubova Starog kontinenta. Branitelj naslova je Bayern München, utakmice 1. kola po skupinama igraju se 17. i 18. rujna, a posljednja šesta dionica na rasporedu je 10. i 11. prosinca. Finale je na rasporedu 24. svibnja 2014. godine na stadionu Luz u glavnom gradu Portugala Lisabonu.

Dvije su takozvane skupine smrti u novom izdanju Lige prvaka. Borussia Dortmund, Arsenal, Marseille i Napoli su u skupini F, grupi u kojoj bi moglo biti svega. Nijemci su aktualni europski doprvaci, no u vrućim gradovima poput Marseillea i Napulja neće im biti lako. To je i Arsenal, već godinama konstanta u europskom vrhu. Barcelona, Milan, Ajax i Celtic zajedno su u skupini A. Svi su redom bivši prvaci Europe, no ipak se radi o klubovima s većom prošlosti od sadašnjosti. Naravno, iznimka je Barcelona. Novi trener Gerardo Martino i njegova Blaugrana imaju jasno zacrtani cilj. Barca se želi vratiti na vrh Europe, gdje po mnogima i pripada.

Luka Modrić će s Real Madridom imati vrlo zanimljive okršaje. Velikan sa Santiago Bernabeua, najuspješnija momčad u povijesti natjecanja s devet titula, igrat će protiv Juventusa, Galatasaraya i FC Kopenhagena. Kraljevski klub je favorit, no Stara dama i Turci s Didierom Drogbom nisu bezazlena prijetnja. Branitelj titule najbolje europske momčadi za najtežeg suparnika imat će jednog najbogatijih klubova u Europi. Sudari Bayerna s Mariom Mandžukićem i Manchester Cityja ponudit će spektakl. CSKA Moskva i Viktoria Plzen, koji su zajedno s njima u skupini, ipak imaju ulogu autsajdera.

Dvojica hrvatskih reprezentativaca u redovima najbolje ukrajinske momčadi ne bi smio imati nemoguć zadatak u borbi za osminu finala. Darijo Srna i Eduardo da Silva sa svojim će iz Šahtarom iz Donjecka igrati protiv Manchester Uniteda, Bayera Leverkusena i Real Sociedada. Istina je da se radi o momčadima iz najjačih europskih liga, no Rudari bi tek s Crvenim vragovima trebali imati većih problema.

Dinamov krvnik Austria Beč, s hrvatskim kormilarom Nenadom Bjelicom, teško će do sljedećeg kruga. Za Bečane će biti uspjeh uspiju li ostvariti i jednu pobjedu protiv vrlo nezgodnih suparnika kao što su Porto, Atletico Madrid i Zenit.

SKUPINE LIGE PRVAKA

SKUPINA A: Manchester United, Šahtar, Bayer Leverkusen, Real Sociedad

SKUPINA B: Real Madrid, Juventus, Galatasaray, Kobenhaven

SKUPINA C: Benfica, PSG, Olympiacos, Anderlecht

SKUPINA D: Bayern, CSKA, Manchester City, Victoria Plzen

SKUPINA E: Chelsea, Schalke, Basel, Steaua

SKUPINA F: Arsenal, Olympique Marseille, Borussia Dortmund, Napoli

SKUPINA G: Porto, Atletico Madrid, Zenit, Austria Beč

SKUPINA H: Barcelona, Milan, Ajax, Celtic

Related content

Related content

Linker
25. rujan 2024 13:07