Boris Kovačev / CROPIX
KASNA VEČERA

Zbog Ramazana Soudani jeo za vrijeme utakmice! Mamić: Bit će još puno veselja...

Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 16. srpanj 2014. 01:42

Maksimirskim trijumfom nad Žalgirisom 2-0 Dinamo je stigao na milimetar od trećeg pretkola Lige prvaka. Iako rezultat ne sugerira odlazak u turističko razgledavanje Vilniusa, prema prikazanom u prvoj utakmici Dinamo je apsolutni favorit u uzvratu za tjedan dana.

- Ne bih se usudio reći da imamo prednost koja nije dostižna. No, u uzvratu želimo dobiti i osvajati bodove za bolji koeficijent. Utakmica u Litvi će biti odrađena ozbiljnije nego danas – kazao je Zoran Mamić čija je momčad ć pokazala dva lica. Odličan početak zamjenio je period dekoncentracije u kojoj su 'modri' bili pomalo izgubljeni. Brozović je postao opasan za goste, ali i za sebe, Čop odsječen u napadu, Machado je igrao 'pod ručnom'...

U izostanku zbivanja na travnjaku, zanimljivo je bilo vidjeti Soudanija kako jede uz aut liniju! Naime, Dinamov Alžirac se tijekom mjeseca Ramazana suzdržava jela i pića od zore do zalaska sunca, pa je prionuo gablecu tijekom utakmice... Doduše, Dinamo je na odmor mogao otići s prednošću, ali evidentno igranje rukom Semira Kerle u kaznenom prostoru sudac iz Engleske nije vidio. Ili nije htio vidjeti.

- Dobro smo otvorili, ali nije bilo mirnoće u završnici. Nakon dvadesetak minuta smo izgubili konce u organizaciji igre – priznao je i trener Dinama koji je na odmoru tražio od svojih igrača da budu strpljivi i da ubrzaju kretnje bez lopte. - Vidio sam da između Žalgirisovih linija ima dosta prostora za nas.

- Očekivali smo tešku utakmicu i protivnika koji je igrao izrazito defenzivno i u bloku. Zadovoljan sam reakcijom ekipe koja je bila strpljiva i koncentrirana. Ovo što smo prikazali daleko je od onog što želimo i možemo, ali pobjeda puno znači za raspoloženje. Bit će još puno veselja s ovim Dinamom – obećao je Zoran Mamić.

Njegov kolega na suprotnoj strani je komplimentirao Dinamu na igri i pobjedi ,ali i naglasio kako je riječ o prvom poluvremenu. - Nismo im mogli parirati. Bili su bolji od nas – rekao je Marek Zub, priznavši kako je u Zagreb stigao s jedinim ciljem; sačuvati svoju mrežu netaknutom.

- Bazirali smo se na obranu i nadali se nekoj prilici iz kontre ili prekida, ali to nije bilo dovoljno. Nismo uspjeli u namjeri da ponudimo zanimljiv nogomet. Očekujem da u uzvratu bude drugačije. Jasno je kako ovaj Dinamo ima veliki potencijal i da su na početku sezone te će rasti iz utakmice u utakmicu, ali optimisti sam uoči uzvrata.

Linker
06. listopad 2024 14:39