Drago Sopta/CROPIX
OPROŠTAJ OD MODRIH

Završava kapetanova sapunica: Badelj nakon Ludogoreca potpisuje za HSV

Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 25. srpanj 2012. 16:52

Nakon svega teško je napisati - sada je zaista gotovo - ali ovoga smo se puta definitivno približili konačnom rastanku.

Hrvatska transferna saga o Milanu Badelju proteklih je tjedana dobivala nevjerojatne preokrete: “Badelj u HSV-u”, “Badelju propada Hamburg”, “U igru se uključili Fenerbahče i Sampdoria...”

Danas bi sapunica napokon trebala dobiti svoj epilog. Nakon utakmice s Ludogorecom i, nadajmo se, pobjede, Badelj bi se trebao oprostiti od svlačionice, uspesti u klupske prostorije, pozdraviti se s vrhuškom te odletjeti na sjever Njemačke. Što u prijevodu znači da je nakon dogovora u relaciji klub - klub, igračev menadžer Dejan Joksimović napokon uspio dogovoriti i bolje financijske uvjete za svoga štićenika.

Informacije koje imamo govore da je Fenerbahče bio ozbiljna mogućnost, Dinamovom su kapetanu Turci navodno nudili dvostruko bolje financijske uvjete od Hamburga, no Badelj se želi okušati u snažnoj Bundesligi.

Ako, dakle, sve prođe prema najavljenom scenariju, Badelj će već večeras staviti autogram na transfer u HSV, težak 4,5 milijuna eura, i - mahnuti na zbogom.

Nijemci, naime, inzistiraju na što hitnijem dolasku Badelja, jer je momčad u potpunom remontu (otišli Guerrero, Jarolim, Petrić, Tavares, Castelen..., došao tek Rudnevs i vratar Adler), pa trener Thorsten Fink želi što prije započeti slaganje novog igračkog mozaika.

Dinamo će, ako prođe Bugare, u nove avanture Lige prvaka krenuti bez svog kapetana i važne karike modrog veznog reda. Premda je postojala mogućnost prolongiranja njegovog odlaska, HSV je takvu mogućnost ipak morao odbiti. Badelj je imao želju ostati do kraja, ali u ovakvoj situaciji nema pravo na luksuz. Ako želi u inozemstvo, a za time izgara, 23-godišnji veznjak nema alternative; sljedeći će tjedan i službeno postati član HSV-a, bez obzira na Dinamov križni put kroz ovosezonsku Ligu prvaka.

Ne bi, uostalom, bio prvi, a sigurno ne i posljednji. Mario Mandžukić je “riješio” Koper u drugom pretkolu i otisnuo se prema Wolfsburgu. Neka se povijest ponovi. Miki, “riješi” Ludogorec i - sretno...

Linker
21. rujan 2024 21:38