Ivan Brkic / Glas Podravine / CROPIX
TROFEJNI TRENER HAJDUKA

Zašto se 'Ivana Groznog' zaobilazi kao kandidata? 'Promovira se one bliže oltaru'

Katalinić je svojedobno bio u stožerima izbornika Miroslava Blaževića, posljednji put desna ruka Mirka Jozića, u kvalifikacijama i na mundijalu 2002.
Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 14. rujan 2015. 23:33

U svim nabrajanjima kandidata za nasljednika Nike Kovača, a ima ih napretek, neopravdano se zaobilazi Ivana Katalinića, najtrofejnijeg trenera Hajduka, koji je punih dvadeset godina osim splitskih "bijelih" vodio i druge hrvatske i strane prvoligaške klubove.

Katalinić je svojedobno bio u stožerima izbornika Miroslava Blaževića, posljednji put desna ruka Mirka Jozića, u kvalifikacijama i na mundijalu 2002., kad je Jozić odstupio, bilo je nekako logično da ga naslijedi Katalinić, ali tada je pobijedila zagrebačka opcija u liku Otta Barića, pa kasnije Zlatka Kranjčara

- Naviknut sam da me se zaobilazi - rekao mi je Katalinić. Stvar je jednostavna, tko je bliže oltaru, toga se promovira. Vjerojatno je mnogima u glavi moja nepokolebljivost, nepopustljivost u odnosu na Dinamo, na primjer, to kako sam otkrivao mašineriju koja je radila za "modre".

Katalinić, u čestim prilikama, naročito kad je kao trener raznih klubova, u prvom redu Hajduka, zagorčavao život liderima Dinama, nazvan "Ivan Grozni", prečesto je preskakan premda je u više navrata bio ozbiljan kandidat. Iskustva ima napretek, ali nema lobi, ‘poguranac’.

Linker
18. rujan 2024 23:21