Rijeka, 271110.Stadion Kantrida. Nogometna utakmica 17. kola Prve HNL,seniori, NK Rijeka - NK Dinamo. Igraci Rijeke nastupili su u bijelim, a Dinama u plavim dresovima. Prvo poluvrijeme zavrsilo je vodstvom Dinama sa rezultatom 1:0.Na slici: Zdravko Mamic u VIP lozi Dinama.Foto: Davor Zunic / Cropix
 Davor Zunic / Cropix
OBERSNEL TRAŽI PRIJAVU

'Zašto policija nije reagirala na vulgarne ispade Mamića, tom čovjeku se sve tolerira...'

Piše: Luka BenčićObjavljeno: 30. studeni 2010. 13:47

Nakon subotnje utakmice Rijeka - Dinamo na Kantridi, riječki gradonačelnik Vojko Obersnel zatražio je od policije službeno tumačenje zbog čega su na spomenutom ogledu uklanjane oznake kluba i Armade. Također, najavio je da će od policije zatražiti i objašnjenje zašto nije reagirala na vulgarne ispade Zdravka Mamića . Prijavu protiv Mamića na današnjoj sjednici riječkog Gradskog vijeća predložio je vijećnik Liste za Rijeku i Akcije mladih Dinko Švorinić.

Prema Švorinićevim riječima, direktor Dinama Zdravko Mamić prekršio je Zakon o sprečavanju nereda na stadionima, i po zakonu redari su ga morali odstraniti iz lože. Obersnel je istaknuo da mu nije jasno zašto se Zdravku Mamiću uvijek i svugdje tolerira njegovo ponašanje i ispadi.

- Ako elementi za podizanje prekršajne prijave postoje, a sigurno postoje, onda policija mora tako i postupiti - poentirao je Obersnel.

Inače, oznake HNK Rijeke i Armade navodno su uklonjene da se ne bi uznemiravalo navijače iz Zagreba.

Linker
23. rujan 2024 04:46