Željko Hajdinjak / Cropix
DANIJEL SUBAŠIĆ

'Zašto je Dinamo dominantan? Nije stvar u igračima, nego u vanjskim utjecajima...'

Piše: Mario VelićObjavljeno: 12. lipanj 2011. 11:47

Brojni su igrači na izlaznim vratima kluba, čekaju se samo konkretne ponude da bi im Hajduk konačno kazao “ajde, možeš ići”. Među njima su i Zadrani Marin Tomasov, Jurica Buljat i Danijel Subašić, njihov je “savjetnik” Reno Sinovčić jasno kazao da su “na odlasku”.

No, Danijel Subašić kaže da odlazak pod svaku cijenu nije nešto što želi.

- Igrač sam Hajduka, imam ugovor, lijepo mi je ovdje... Nemam ništa protiv ostanka, daleko od toga, nije da baš moram otići. No, isto tako, ako dođe ona neka prava ponuda... Kažu mi da postoji interes nekih klubova, no nije mi poznato da je stigla neka ponuda. Ponavljam, igrač sam Hajduka, vidjet ćemo, možda ostanem i dočekam natjecateljske utakmice pod novim trenerom Balakovim - počeo je golman Bijelih Danijel Subašić.

Sasvim mu je jasno što je nedostajalo klubu da dođe do barem jedne titule.

- Nije stvar samo u momčadi. Mi smo Dinama pobjeđivali u međusobnim dvobojima, istina je da smo bodove gubili na onim “malim” utakmicama, ali je pitanje zašto! Nije stvar u igračima, nego i u onim utjecajima “sa strane”, postavljale su nam se kojekakve zamke, davale premije protivničkim igračima, potom suci... Pa neki su na našim utakmicama imali prvoligaški debi - tvrdi Subašić.

No, prošle je sezone, u proljetnom dijelu prvenstva, Hajduk doživio krah. Momčad koja je najesen igrala Europsku ligu kasnije je postala vreća za napucavanje. Ni Subašić nije bio na očekivanoj razini, događali su mu se kiksevi na domaćim i europskim utakmicama. Na kraju nije dobio ni poziv za reprezentaciju...

- Istina je, no ne smatram da sam gori golman ako sam napravio neki kiks. Ne zaboravite da sam bio ozlijeđen, tri dana ne bih trenirao, po onda odradio jedan trening... Nije lako stati na gol, ni koljeno nisam mogao saviti. No, kada pogledam unatrag, nije se zbog mojih grešaka gubilo bodove, kasnije sam se dobrim nastupima uspio i iskupiti. Zbog ozljede nisam bio u reprezentaciji protiv Gruzije, normalno je da izbornik neće zvati nekoga tko ne brani. Zato si u novoj sezoni najviše želim zdravlja, onda će sve biti dobro - kaže Subašić.

Linker
25. rujan 2024 04:36