nk-zagreb.hr
FRAN BRODIĆ

Wunderkind iz Kranjčevićeve: Inter mu nudio 400.000 eura, ali je na kraju otišao u Dinamo

Radi se o dječaku iznimnog talenta, brzine, agresije, motorike, tehničkih kvaliteta. Njegov dolazak u Dinamo je velika stvar za budućnost, on će biti novi Plavi 9 - kaže Jozak
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 28. rujan 2011. 20:42

Nije bilo vezano uz jučerašnju utakmicu s Lyonom, ali maksimirsko društvo kaže da je jedna od najvažnijih vijesti! Za Dinamo je potpisao Fran Brodić, dječak rođen 1997. godine! Sigurno ćete se zapitati zašto je to tako važno kad jedan tako mlad klinac stigne u plavi klub.

Važno je zato što je mladi Fran ista priča koju je nekad ponudio Mateo Kovačić, kad je iz Linza dolazio u Maksimir. Samo što je ovaj talent došao iz susjedstva, iz Kranjčevićeve ulice.

- Radi se o dječaku iznimnog talenta, brzine, agresije, motorike, tehničkih kvaliteta. Njegov dolazak u Dinamo je velika stvar za budućnost, on će biti novi Plavi 9. Radi se o takvom talentu da će već za dvije godine igrati u prvoj momčadi - kazao nam je direktor škole Romeo Jozak, koji je inače škrt na pohvalama.

Mladi Fran igra centarfora, a već do sada je bio na meti mnogih velikih europskih klubova. Bio je u Manchester Unitedu, "prošao" na njihovoj Akademiji, isto tako željeli su ga u Arsenalu, Bayernu, Milanu... Prije nekoliko dana obitelji Brodić "sjela" je ponuda od 400.000 eura koju je odaslao milanski Inter! Međutim, interisti ga ne bi mogli registrirati do Franove 16 godine. Takve su Uefine regule. Ipak su ponudili veliki novac.

U tom trenutku u akciju kreće Dinamo! Odnosno Zdravko Mamić koji u svoj ured dovodi tatu Mladena Brodića te direktora škole Jozaka. Kao što to obično biva u takvim trenucima, dogovor je postignut vrlo brzo. Ostala je tajnom svota koja je zadovoljila obitelj Brodić, ali Mamić je pristao na sve uvjete.

Linker
25. rujan 2024 00:17