Wolfsburg's Edin Dzeko, right, and Dortmund's Mats Hummels challenge for the ball during the German first division Bundesliga soccer match between VfL Wolfsburg and Borussia Dortmund in Wolfsburg, Germany, on Sunday, Dec. 13, 2009. (AP Photo/Fabian Bimmer) ** NO MOBILE USE UNTIL 2 HOURS AFTER THE MATCH, WEBSITE USERS ARE OBLIGED TO COMPLY WITH DFL-RESTRICTIONS, SEE INSTRUCTIONS FOR DETAILS **
 AP
KRAJ SAPUNICE

Wolfsburg napokon pristao prodati Džeku Cityju, konačna cijena - 27 milijuna funti!

Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 04. siječanj 2011. 14:03

- Mogu vam reći da smo dogovorili transfer Edina Džeke s njegovim dosadašnjim klubom, Wolfsburgom – rekao je britanskim novinarima u utorak trener Manchester Cityja Roberto Mancini.

Saga oko prelaska 24-godišnjega bosanskog nogometaša u ovomjesečnome prijelaznom roku time je napokon dobila svoj epilog. Za Daily Mirror potvrdio je to i trener bundesligaške momčadi Steve McClaren:

- Edin je idealan igrač za Manchester City, naročito u kombinaciji s Carlosom Tevezom. Njih će dvojica formirati izuzetno opasan napadački tandem. Želim Edinu puno sreće u Cityju i nadam se da će imati uspjehe kakve si želi!

Engleski mediji pišu da će City za 24-godišnjeg centarfora Wolfsburgu platiti 27 milijuna funti odštete. Uvjeti između nogometaša i kluba s Eastlandsa tek se trebaju izdogovarati.

- Moramo još malo pričekati. O Džeki ćemo razgovarati u trenutku kad postane igrač Cityja – rekao je talijanski menadžer trenutačno drugoplasiranoga premierligaškog klupa ipak dodavši:

- Mislim da je Džeko dobar igrač. Gotovo ga svi najbolji europski klubovi žele u svojoj momčadi i svi su uvjereni da je dobar.

Džeko je inače u ponedjeljak u Marbelli odradio prvi ovogodišnji, a moguće i posljednji uopće trening s dosadašnjim suigračima. Izvjestitelj Bilda navodi da je fizički na njemu bio prisutan, ali i da je duhom bio apsolutno odsutan. Odrađivao je vježbe mehanički i bezvoljno, nepromijenjenog izraza lica. Na treningu su s igračima komunicirali najviše Marcel Schäfer i Sascha Riether, dok Džeko, inače kapetan momčadi, nije zucnuo niti riječ. Čak i u trenucima kad su se igrači šalili, bio je postrance, dok nakon treninga nije želio dati nikakvu izjavu.

Linker
23. rujan 2024 18:25