Nikola Vilić / Cropix
MLADI, POLETNI I HITRI

Vučević naredio ofenzivu: Vukušić i Anas u špici, Ibričić zadnji vezni, Strinić u sredini

Vjeruje trener Vučević splitskoj mladosti, ali još više vjeruje svom trenerskom instinktu prema kojem ce AEK-u suprotstaviti naglašeno brzu momčad
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 30. studeni 2010. 23:11

Poveo je Vučević svojih 19 igraća u karantenu, ali startna jedanaestorica već je u tom trenutku bila “kuvertirana”. Trener Bijelih pogledao je travnjak na Poljudu i jasno zaključio kako mu za susret s AEK-om treba mlada, poletna i hitra momčad koja će moći probijati suparnika po bočnim pozicijama terena za kojeg se opravdano pretpostavlja da ce biti opterečen velikom količinom vode. Vučevič se opredijelio za sastav u kojem je Ibričić sa 25 godina najiskusniji igrač.

Vjeruje Vučević splitskoj mladosti, ali još više vjeruje svom trenerskom instinktu prema kojem ce AEK-u suprotstaviti naglašeno brzu momčad. Oremuš i Tomasov kao dva hitra brzanca po desnoj strani, a Jozinović i Strinić na lijevom boku s naglaskom da je Bilićev reprezentativac dobio ofenzivniju ulogu. Anas je usamljen u napadu, ali Vukušić je ofenzivac koji stiže iz drugog plana.

Priznao je Vučević i u svom obračanju medijima u poljudskoj kino-dvorani da je njegova momčad puna igrača ofenzivne orijentacije. Stoga je ulogu zadnjeg veznog ponovno pružio Senijadu Ibričiću, kapetanu koji svojom odgovornošcu i nogometnom mudrošcu treba dati defenzivnu dimenziju u veznoj liniji.

Je li Vučevićev mladi i hitri Hajduk revolucija ili evolucija, ocjenjivat ce analitičari nakon dvoboja s AEK-om, ali je u svakom slučaju hrabro i inventivno. I nije prvi put da Vučević za europsku utakmicu stavlja mlade igrače. Sjetite se Deportiva i La Corune...

Linker
25. rujan 2024 02:34