AFP
IBRIČIĆ PRIZNAO

'Vrijeme je da se okušam u inozemstvu, Hajduku treba jedan veliki transfer'

'Najbolji igrač za moga nasljednika je Mehmed Alispahić iz Šibenika. Napravi li se ove zime moj transfer u inozemstvo, Hajduk neće pogriješiti ako dovede Alispahića'
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 04. prosinac 2010. 14:17

U nedjelju će Senijad Ibričić spustiti zastor na jesensku polusezonu u dresu Hajduka. Zbog tri žuta kartona kapetan Bijelih ne igra susret Europske lige protiv Anderlechta i zato će dvoboj sa Šibenikom biti njegova posljednja jesenska utakmica. Je li i zadnja u Bijelom dresu prije odlaska u inozemstvo?

- Ne znam. Nema preciznog odgovora, iako mogu reći da je možda došlo vrijeme da se okušam u inozemstvu - kazao nam je Ibričić. - Dvije i pol godine sam u Hajduku, a očito je da klubu treba jedan veliki transfer da bi mogao krenuti u nove kupovine i formiranje momčadi za drugi dio sezone. Ako i odem s Poljuda, ostat će Hajduk upisan kao moj najveći klub. Teško će neki igrač doživjeti ovo što sam ja osjetio na Poljudu. Kakvu sam podršku navijača imao proteklih sezona, to je nešto što uvijek stoji u mom srcu.

Već godinu dana Ibričićev se transfer glasno najavljuje. Od Blackburna preko Stuttgarta, Werdera, Rubina do Galatasaraya koji je ovoga ljeta nudio 6,5 milijuna eura odštete za najboljeg igrača Bijelih. Ali, ostao je Ibričić na Poljudu i s Hajdukom odigrao europsku jesen. Kako biste ocijenili igre Hajduka u Europi?

- Utakmica s AEK-om nam je sve pokazala. Imamo sjajnu mladu momčad, nitko u Europi ne igra s ekipom u kojoj najstariji igrač ima 25 godina. Međutim, za stvaranje rezultata treba imati i nekoliko iskusnijih igrača. Upravo je neiskustvo bio naš glavni problem, jer zbog toga su se nizale pogreške zbog kojih smo gubili bodove i utakmice. Ostavili smo odličan dojam, ali pokazalo se da nismo još zreli za veći i značajniji rezultat.

Može li Hajduk bez Ibričića, vjerojatno je suvišno pitanje, jer svaki se igrač u konačnici uvijek nadoknadi. Nema nezamjenjivih u nogometu. Koga vidite kao Vašeg nasljednika u Hajduku? Je li to Trebotić, kojeg je bivši trener Poklepović pripremao za ulogu playmakera, odnosno povučenog napadača, što ste često znali igrati?

- Trebotić je velika perspektiva Hajduka, ali ne znam je li mudro staviti toliku odgovornost na mladog igrača. Nije lako odjednom preuzeti taj teret velikih obveza. Ako bi se mene pitalo, najbolji igrač za tu ulogu je Mehmed Alispahić iz Šibenika. Napravi li se ove zime moj transfer u inozemstvo, Hajduk neće pogriješiti ako dovede Alispahića.

Linker
24. rujan 2024 20:32