Jakov Prkić / Cropix
BOLJE NIŠTA NEGO SITNIŠ

Vrbanović: Ne shvaćam Šibenčane, zar je njima 250.000 eura sitniš!?

Kad bi Plavi pristali na milijun eura i da Alispahić odigra svih 16 utakmica, ispalo bi da po svakoj košta 62.500 eura. U Maksimiru ne pomišljaju na takvo nešto...
Piše: Branko StipkovićObjavljeno: 07. siječanj 2011. 19:41

Čini se da Šibenikovo 'bolje ništa nego sitniš’ glede odštete za Mehmeda Alispahića u Maksimiru ne polučuje osobiti efekt. Naime, Dinamo ima svoju računicu i može uvjete diktirati do mile volje, ne zna se što mu više odgovara!

- Mi smo iskazali interes, s igračem je, koliko znam, sve ugovoreno. S njegovim klubom smo pak spremni na razumni sporazum - kaže direktor kluba Damir Vrbanović, nastavljajući:

- Zbog dobrih odnosa željeli bismo da se transfer zgotovi odmah. Međutim, posve je jasno da nećemo pristati na nabijanje cijene!

Zagrepčani uistinu drže i platno i škare. Na ruku im ide i podatak da je Meho 24. studenoga 2010. navršio 23 godine, stoga u ljetnom prijelaznom roku može doći badava, Maksimir ne bi Šubićevcu morao dati ni onaj minimum za stručno-pedagoško usavršavanje!

- Budimo objektivni: proljetna dionica je kratka, ostalo je 12 utakmica u prvenstvu te najviše 4 u Kupu. Podijelite ono što Šibenčani nominalno traže pa izračunajte koliko bi nas Alispahić koštao po svakom nastupu!

To je jednostavno. Kad bi Plavi pristali na milijun eura i da Alispahić odigra svih 16 utakmica, ispalo bi da po svakoj košta 62.500 eura. Da plate upola manje, dakle 500 tisuća eura, 'taksa’ bi po 90 minuta bila 31.250 eura, što je također mnogo.

- Previše - konstatira Vrbanović. - A zar je malo 250 tisuća eura, odnosno 15.625 po Mehmedovoj utakmici? Da, točno je, želimo ga sada, kako bi se tijekom nastavka natjecateljske godine prilagođavao i uigravao. Ali, 'to’ ne smije i ne može biti preskupo.

Linker
24. rujan 2024 16:31