Emica Elvedji / CROPIX
KANDIDIDATI ZA EURO 2020.

Vrbanović: 'Moguće je da će dubrovački skup biti zapisan u povijest našeg nogometa!'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 26. siječanj 2013. 16:05

Prepun je oduševljenja Damir Vrbanović, izvršni predsjednik HNS-a, boravak u Švicarskoj i sastanci u Uefi donijeli su, kaže, Hrvatskoj mnogo dobrih vijesti. Prvo, potvrdu da će se u Dubrovniku u rujnu održati Uefin kongres.

- To je sastanak koji se održava svake dvije godine, na njemu se rješavaju mnoga pitanja europskog nogometa, mogu vam reći da je to potvrda koliko u Uefi cijene HNS, Davora Šukera i mene. Lobiranje smo započeli već u Zagrebu za nedavnog Platinijeva posjeta, a koliko sam čuo, jedan grad koji je već praktički bio izabran za organizaciju tog visokog skupa prekrižen je kad smo mi kandidirali Dubrovnik - rekao je Vrbanović.

Potvrdio je tezu da bi se baš 'na Stradunu’ Michel Platini mogao službeno kandidirati za predsjednika Fife.

- Na sastanku se pričalo o prijedlogu promjena statuta Fife oko izbora predsjednika, pa je nekoliko predstavnika europskih nogometnih saveza postavilo Platiniju konkretno pitanje “Hoćete li se kandidirati za Blatterova nasljednika”? On je rekao da sada ne može odgovoriti na to pitanje, ali da će se konzultirati sa svojim suradnicima i razmisliti o kandidaturi, što je svima bio znak da o tome ozbiljno razmišlja. Zato se očekuje da bi se baš u Dubrovniku mogao i službeno izjasniti o kandidaturi. Osim ako ga na neki način ne natjeraju da ranije objavi svoju odluku - kaže Vrbanović.

Jučer je Uefa nakon sastanka svog Izvršnog odbora u Nyonu objavila i kako bi trebao izgledati Euro 2020. godine, koji je Uefa nazvala 'EURO za Europu’. Igrat će se u 13 gradova diljem kontinenta, a konačni je rok objave kandidature u rujnu. Možda u Dubrovniku HNS objavi i to?

- Da, moguće je da će dubrovački skup biti zapisan u povijesti hrvatskog nogometa! Jer, mi smo već i ranije rekli da ćemo se kandidirati jedan stadion za organizaciju tog Eura, samo moramo još vidjeti koji - rekao je Vrbanović i dodao:

- Stvarno se možemo pohvaliti odličnim statusom u Uefi, Davor Šuker i HNS tamo kotiraju jako dobro, sve ovo je dokaz tome.

Što je sljedeće? Logično bi bilo da HNS napokon dobije jednog člana u važnim Uefinim tijelima, priča se da bi Šuker mogao postati jedan od članova Uefina Izvršnog odbora. No, izbori su tek 2015. godine, do tada još ima vremena. Ali, s obzirom da lobiranje Vrbanoviću i Šukeru tako dobro ide...

Linker
21. rujan 2024 15:54